Pekka Lundmark jättää Fortumin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Fortumin jättävä Pekka Lundmark siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi

Rajeev Suri jättää tehtävänsä toimittuaan 10 vuotta Nokian toimitusjohtajana.

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark yhtiön tiedotustilaisuudessa Helsingissä 27.9.2017.

2.3.2020 8:07 | Päivitetty 2.3.2020 8:33

Pekka Lundmark on nimitetty Nokian toimitusjohtajaksi. Nokian nykyinen toimitusjohtaja Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta

Lundmark toimii tällä hetkellä energiayhtiö Fortumin toimitusjohtajana.

Fortum kertoi aiemmin maanantaina, että Lundmark siirtyy toisen yhtiön toimitusjohtajaksi.

– Olen tyytyväinen, että Pekka on sopinut tulevansa Nokialle hetkellä, jossa Alcatel-Lucentin hankinta on takanamme ja 5G:n maailma edessämme, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sanoo Nokian pörssitiedotteessa.

– Hänellä on vankkaa kokemusta johtotehtävistä ja omistaja-arvon luomisesta isoissa B2B-yrityksissä, laaja-alaista kokemusta televiestintäverkoista, teollisuuden digitalisaatiosta sekä tärkeistä markkinoista, kuten Yhdysvalloista ja Kiinasta. Johtajana hänen painopisteenään ovat olleet strategian selkeyttäminen, operatiivisen toiminnan parantaminen sekä vahvan taloudellisen tuloksen luominen, Siilasmaa kehuu.

Siilasmaa itse on ilmoittanut jo aiemmin, että hän jättää Nokian hallituksen puheenjohtajan tehtävät kevään yhtiökokouksessa.

– Minulla on kunnia saada mahdollisuus johtaa Nokiaa, ainutlaatuista yritystä, jossa on paljon potentiaalia ja lahjakkaita ihmisiä, Lundmark sanoo Nokian tiedotteessa.

– Voimme yhdessä luoda lisäarvoa osakkeenomistajille toteuttamalla Nokian tehtävää kehittää teknologiaa, joka yhdistää koko maailman. Olen vakuuttunut siitä, että yritys on asemoitu hyvin 5G-aikakaudelle, ja tavoitteenani on varmistaa, että lunastamme lupaukset asiakkaille, työntekijöille, osakkeenomistajille ja muille sidosryhmille.

Pois Fortumista viimeistään elokuussa

Lundmark jättää Fortumin viimeistään elokuun lopussa. Fortumin hallitus aloittaa seuraajan hakuprosessin välittömästi.

– Kiitän sydämellisesti Pekkaa hienosta työstä Fortumin muutoksen vauhdittamiseksi viimeisen neljän ja puolen vuoden aikana. Näinä vuosina Fortum on määrätietoisesti toteuttanut strategiaansa, jonka tavoitteena on mahdollistaa puhtaampi maailma.

– Fortum on kasvanut hiilidioksidipäästöttömässä energiantuotannossa ja kiertotaloudessa, ja on ottanut paikkansa asiakasmäärältään Pohjoismaiden suurimpana sähköyhtiönä. Nyt, Uniper-investoinnin myötä Fortumista on tulossa yksi Euroopan suurimmista energiayhtiöistä, Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Lievonen sanoo yhtiö tiedotteessa.

Lundmarkin mukaan päätös jättää Fortum ei ollut helppo.

– Onhan Fortum ja koko Euroopan energiamarkkina tällä hetkellä erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Minulle tarjottu tilaisuus oli kuitenkin liian houkutteleva ohitettavaksi. Haluan kiittää Fortumin hallitusta luottamuksesta sekä johtoryhmää, lähimpiä työtovereitani ja koko Fortumin henkilöstöä: yhdessä olemme saavuttaneet paljon, Lundmark sanoo Fortumin tiedotteessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos