Kun isoisä radiumperäpuikon osti – Tiesitkö, että tuhannet suomalaiset ovat käyttäneet radioaktiivisia tuotteita päivittäin hampaiden pesuun ja erilaisiin vaivoihin? - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kun isoisä radiumperäpuikon osti – Tiesitkö, että tuhannet suomalaiset ovat käyttäneet radioaktiivisia tuotteita päivittäin hampaiden pesuun ja erilaisiin vaivoihin?

Ihmeellisen energian uskottiin tehoavan lähes kaikkeen. Säteilyturvakeskuksen vitriinistä löytyy metalliputkilo, jossa on ollut radiumkloriditabletteja. Mainosteksti lupasi "luonnon taika-aineen" auttavan muun muassa reumatismiin, heikkoon sydämeen, hengenahdistukseen, verisuonien kalkkeutumiseen ja kuukautisvaivoihin.

Vanhoissa esineissä saattaa olla säteilylähteitä. Herätyskellon viisarit näkyvät pimeässä radiumin ansiosta.

9.11.2019 9:25 | Päivitetty 9.11.2019 9:56

Mitä kuulostaa ikuinen päivänpaiste ja nuoruuden lähde? Entä apu kuukautis- ja potenssivaivoihin, särkyyn ja sydämeen, diabetekseen ja mielenterveysongelmiin?

Jos kaiken tämän saisi vielä samasta, luonnollisesta ja täysin vaarattomasta lähteestä, saattaisit kiinnostua. Niin kiinnostui vajaat sata vuotta sitten moni muukin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: