Syntymäpäivät: Hätäapuvieraiden ryhmä on valmiina, jotta yksikään lapsi ei tulisi hylätyksi - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lapsen synttäreille ei tullut kukaan, ja äiti kirjoitti surullisen päivityksen someen – Sitten Sarita Blomqvist sai idean: ”Taistelemme lasten kokemaa yksinäisyyttä vastaan”

Hätävaravieraiden perustaja Sarita Blomqvist herättelee kiireisiä vanhempia eläytymään pienen päivänsankarin asemaan ja ottamaan oman lapsen saamat syntymäpäiväkutsut vakavasti. Hänen perustamansa vapaaehtoisten ryhmä on aina valmiina juhliin, jotta yksikään pieni ei tulisi kokonaan hylätyksi.

– Hätävaravieraat on vapaaehtoisverkosto, ei esimerkiksi rekisteröity yhdistys. Mukana on hieman alle 300 perhettä, joissa jokaisessa on vähintään yksi neljä vuotta täyttänyt lapsi, Sarita Blomqvist kertoo. Saritan tytär Isla Ollila on jo kuusivuotias.

2.8.2019 20:22

Pari vuotta sitten Sarita Blomqvist näki sosiaalisessa mediassa tuntemattoman äidin surullisen päivityksen. Äiti ei tiennyt mitä tehdä, sillä hänen lapsensa kauan odottamat syntymäpäiväjuhlat olivat jo aikaa sitten alkaneet, mutta yksikään kutsuttu vieras ei ollut tullut paikalle.

Pieni sankari istui ikkunassa ja odotti turhaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos