Anne Seppälän sydän alkoi hidastella jo kolmikymppisenä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Anne Seppälän sydän alkoi hidastella jo kolmikymppisenä: ei jaksanut kävellä puolta kilometriä, raskaana ollessa keuhkot täyttyivät nesteellä – Näin vajaatoiminta etenee

Kun Anne Seppälä odotti toista lastaan, väsymys kävi ylenpalttiseksi. Hän havahtui keuhkojen rohinaan ja tajusi, ettei kaikki ole hyvin. Lapsi syntyi kaksi kuukautta etuajassa ja synnyttänyt äiti kiidätettiin tehohoitoon kardiomyopatian vuoksi. Nyt Seppälä on elänyt jo vuosikymmeniä sydämen vajaatoiminnan kanssa. Vajaatoiminnan ennustetaan lisääntyvän tulevina vuosina selvästi.

Anne Seppälän toinen synnytys oli dramaattinen. Lapsi syntyi sektiolla, ja Seppälällä todettiin sairaus, joka aiheuttaa vajaatoimintaa.

30.9.2019 8:42

Sairaus putosi kuin suoraan puusta eteeni. Näin Anne Seppälä kuvailee hetkeä, jolloin kuuli sairastavansa sydänvikaa. Anne Seppälä oli vain 31-vuotias. Vuosi oli 1993.

Seppälää oli pyörryttänyt alinomaa, sillä sydämen syke laski levossa alle 40:n. Kyseessä oli totaaliblokiksi kutsuttu tila, jossa sydän ei toimi normaalisti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: