Valtatie 8 edelleen suljettuna liikenteeltä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Valtatie 8 saataneen avattua Laitilan kohdalla puolenyön tienoilla – dieselöljyn pilaamaa maa-ainesta joudutaan poistamaan alueelta

23.10. 17:58 | Päivitetty 23.10. 20:27

Laitila

Valtatie 8 Turun ja Porin välillä saataneen avattua Laitilan kohdalla puolenyön maissa, arvioi päivystävä päällikkö Petri Nenonen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta perjantaina illalla.

Ojaan suistunut ajoneuvoyhdistelmä on nostettu, ja sen siirto pois paikalta on alkamassa. Valtatiellä joudutaan kuitenkin ennen sen avaamista liikenteelle tekemään korjaustoimia.

Tieliikennekeskuksen mukaan tapahtumapaikalla on käytössä kiertotie.

– Osan päivää valtatie on ollut kokonaan suljettuna liikenteeltä, osan aikaa raskas kalusto pääsi tilannepaikan ohi, Nenonen kertoi.

Polttoainelastissa ollut rekka ajoi ojaan Krouvinnummen ja Nästin tienhaaran kohdalla puoli kahdeksan aikoihin perjantaina aamulla.

Onnettomuuspaikalla joudutaan myös poistamaan pilaantunutta maa-ainesta.

–  Arvioimme, että (maastoon) meni perävaunusta 6  500 litraa dieselöljyä ja sitten hyvin vähän siihen päälle vetoautosta, Nenonen kertoo.

Turmapaikka sijaitsee Nenosen mukaan aika lähellä pohjavesialuetta. Viranomaiset ovat aamusta lähtien tarkkailleet pohjavesitilannetta, mutta ainakaan toistaiseksi ei Nenosen mukaan ole tullut hälyttäviä tietoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?