Suviseurat siirtyy ensi kesäksi radioon nettiin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ensi kesän Suviseurat siirtyy radioon ja nettiin

Suviseurat järjestettiin 2017 Porissa.

16.4.2020 10:44

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen järjestämä Suviseurat on yleisötapahtumana peruttu tältä vuodelta koronaepidemian vuoksi, vahvistaa Iltalehdelle Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila.

Päätös tehtiin johtokunnan kokouksessa 14. huhtikuuta.

Suviseurat oli tarkoitus järjestää Reisjärvellä 26.–29. kesäkuuta 2020. Paikalle odotettiin 80 000 vierasta. Nyt tapahtuma siirretään kokonaan radioon ja nettiin, etäohjelmaksi. Samalla tapahtuma on siirretty vuoteen 2021.

– Seuroja varten olisi aloitettu talkoot jo toukokuun alussa. Mutta tähän olisi tarvittu satojen ihmisten kokoontuminen, Taskila sanoo.

Hän kertoo, että johtokunta on seurannut koronavirustilanteen etenemistä ja haluaa ottaa tilanteen vakavasti.

– Tätä tapahtumaa on tietenkin odotettu todella paljon. Mutta olemme saaneet kentältä paljon hyväksyviä viestejä siitä, että tapahtuma on perinteisiltä osin peruttu.

Uutisesta kertoi ensimmäisenä Päivämies.

Pohjoismaiden suurin hengellinen kokoontuminen

Suviseurat ovat kävijämäärältään Pohjoismaiden suurin hengellinen kokoontuminen, mutta vetää volyymiltään vertoja myös muidenkin yleisötapahtumien mittakaavassa.

Suviseuroille odotetaan jopa 80 000 vierasta noin 30 eri maasta. Ylipäänsäkin Suviseurat on Suomen toiseksi suurin säännöllinen yleisötapahtuma Turun Ruisrockin jälkeen. Vuoden 2018 tilaston mukaan Ruisrockissa kävi 105 000 henkilöä.

Suviseurojen pystytys alkaa talkoovoimin jo keväällä. Myös tapahtuman aikaan tehdään noin 13 000 talkootyövuoroa ja tapahtuman vaatimat alueet ovat satojen hehtaarien kokoisia. Alueella sijaitsee muun muassa apteekki, ensiapu, grillikioski, pankki, posti, ravintola ja työvoimatoimisto.

Ensimmäiset Suviseurat pidettiin Oulussa vuonna 1906. Lestadiolainen herätysliike on saanut nimensä Lars Levi Laestadiuksesta (1800–1861), joka toimi muun muassa Pajalan kirkkoherrana Ruotsin Lapissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: