Linnassa herkutellaan muun muassa porovoileipäkakulla, härkäpapupyöryköillä ja Ellen Svinhufvud -kakulla – Olut on valmistettu hävikkileivästä ja viinit ovat vegaanisia luomuviinejä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Linnassa herkutellaan muun muassa porovoileipäkakulla, härkäpapupyöryköillä ja Ellen Svinhufvud -kakulla – Olut on valmistettu hävikkileivästä ja viinit ovat vegaanisia luomuviinejä

Linnan juhlissa herkutellaan ympäristöystävällisesti.

6.12.2019 18:09

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilussa korostuvat kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys. Suolaisissa tarjottavissa on luomutuotettuja kasviksia, juureksia ja viljalajeja.

Pöydän antimista löytyy myös kalaa ja riistaa perinteiseen tapaan. Makeissa tarjottavissa on käytetty muun muassa presidentin kesäasunnon Kultarannan pensasmustikoita. Ympäristöystävällisyys näkyy myös juomatarjoilussa.

Linnan perinteinen booli valmistetaan tänä vuonna kokonaan luomutuotteista. Viinit ovat vegaanisia luomuviinejä ja olut on valmistettu hävikkileivästä. Tarjolla on lisäksi Kultarannan omista omenoista tehtyä mehua.

Kahvi on vastuullisesti tuotettua ja luomutee ilmastokompensoitua. Ympäristöystävällisyys näkyy myös tuotteiden kuljetuksissa ja kierrätettävissä pakkausmateriaaleissa. Lasipullot jatkojalostetaan kierrätysdesigniksi. Juhlavastaanoton ruokahävikkiin kiinnitetään myös huomiota.

Tampereen ja Raision ravintola-alan oppilaitoksissa on tehty Linnan herkkuja

Tälläkin kertaa Linnan juhlissa tehdään oppilaitosyhteistyötä. Helsingin Perhon Liiketalousopiston 32 opiskelijaa avustavat keittiössä ja tarjoilussa ja osa tuotteista valmistuu ravintola-alan oppilaitoksissa Raisiossa ja Tampereella.

Suolaisissa tarjottavissa palvilammas-ohrapiirakkaa

Linnan suolaisena tarjottavana on hauki-mäti-ahvenvoileipäkakkua, porovoileipäkakkua, tomaatti-basilikavoileipäkakkua, silakka–tyrni- ja kuhanokkosohukaiskääryleitä, siika-ohrarieskasia, särki-riisikääryleitä ja kirjolohi-riisikolmioita, hirvi-herkkutattipiiraita, palvilammas-ohrapiirakkaa,

suppilovahvero- ja metsäsieni-ohrapiirakkaa, yrtti-tuorejuustotuulihattuja, kukkakaali-palsternakkatartaletteja, härkäpapupyöryköitä ja kotimaisia juustoja ja siemennäkkileipää.

Makeissa tarjottavissa salmiakkileivoksia

Linnan makeana tarjottavana on Ellen Svinhufvud -kakkua, Kultarannan kuningatar-suklaakakkua, puolukka-toskakakkua, salmiakkileivoksia, suklaa-perunaleivoksia, punaherukka-, mesivadelma- ja puolukkasuupaloja, omena-kaneli-, kerma-kinuski- ja tyrni-tuorejuustosuupaloja, piparkakkuja, marjamarmeladeja ja suklaakonvehteja.

Juomissa Kultarannan omenamehua

Linnassa juodaan Linnan luomuboolia, ympäristöystävällistä kahvia ja ilmastokompensoitua luomuteetä, luomupuna- ja valkoviiniä, hävikkileipäolutta, Kultarannan omenamehua ja vettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos