Ampumavälikohtaus Helsingin ydinkeskustassa – useita laukauksia kuultu, kaksi loukkaantunut - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ampumavälikohtaus Helsingin ydinkeskustassa – useita laukauksia kuultu, kaksi loukkaantunut

Helsingin keskustassa ammuttiin kahta ihmistä tiistaina iltapäivällä. Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni.

Lukijan kuva paikalta.

23.7.2019 16:27

Hietalahdessa Lapinrinteen alueella oli tiistaina iltapäivällä kello 16 aikaan ampumavälikohtaus, joka aiheutti kiireellisen poliisitehtävän ja Hietalahdenkadun osittaisen katkaisun liikenteeltä.

Silminnäkijähavaintojen mukaan paikalla kuului kolme laukauksen ääntä noin kello 16 aikaan iltapäivällä. Tapahtumapaikalla oli havaintojen mukaan poliisipartioita, ambulanssi ja myös paloauto. Paikalla olleiden sivullisten nähtiin juoksevan poispäin tilanteesta laukausten jälkeen.

Poliisin mukaan kaksi ihmistä on loukkaantunut ampumavälikohtauksessa. Poliisi tutkii tapausta kolmena murhan yrityksenä.

Poliisi valvoi liikennettä Hietalahden ampumavälikohtauksen tapahtumapaikalla.

Kaksi eri silminnäkijälähdettä kertoo, että paikalla on nähty yksi mahdollinen uhri makaamassa. Mahdollisten uhrien kokonaismäärästä ei ole toistaiseksi vahvistettua tietoa.

Helsingin poliisin johtokeskus on siirtänyt operatiivisen toimintansa tiedottamisen yleisjohtajalta poliisin viestinnälle. Poliisi kommentoi kello 16.17, että asiasta tiedotetaan alkuvaiheessa ainoastaan Twitterissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: