MT: Koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa laitonta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Maaseudun Tulevaisuus: Koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa kiellettiin – loukkaa uskonnonvapautta ja yhdenvertaisuutta

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies tyrmäsi kouvolalaiskoulun käytännön järjestää joulujuhlansa kirkossa.

Koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista, linjaa eduskunnan apulaisoikeusasiamies.

9.11.2019 12:49

Syyslukukauden päättävää koulun joulujuhlaa ei saa eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan järjestää kirkossa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen linjasi tiistaina antamassaan ratkaisussa, että joulujuhlan järjestäminen kirkossa loukkaa koululaisten uskonnonvapautta ja yhdenvertaisuutta. Ratkaisu koski kouvolalaisen koulun käytäntöä, ja se perustui Uskonnottomat Suomessa ry:n kanteluun Kouvolan kaupungin menettelystä.

Ratkaisun mukaan joulujuhlaa ei voi järjestää uskonnollisesti tunnustuksellisena, vaan se on osa opetusta. Tämä siinäkin tapauksessa, että uskonnolliseen tilaisuuteen haluamattomille järjestetään vaihtoehtoinen tilaisuus.

Opetushallitus ohjeisti jo viime vuonna opetuksen järjestäjiä niin, että he voivat itse päättää järjestetäänkö esi- ja perusopetuksen yhteydessä uskonnollisia tilaisuuksia. Nämä tilaisuudet tulee kuitenkin järjestää muun toiminnan ulkopuolella.

Kouvolan opetuspalvelupäällikkö Kim Strömmer ei vielä tiedä, miten kaupunki ratkaisuun reagoi.

– Olen lähettänyt päätöksen kaupungin lakimiehelle arvioitavaksi. On aika iso asia, voidaanko kouluvuosi päättää joulukirkkoon, Strömmer kommentoi.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: