Toimihenkilöt aloittivat yöllä lakon esimerkiksi Nokialla, Meyerillä, Terrafamella ja Valmetilla – Lakko voi päättyä jo puolenpäivän jälkeen - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Toimihenkilöt aloittivat yöllä lakon esimerkiksi Nokialla, Meyerillä, Terrafamella ja Valmetilla – Lakko voi päättyä jo puolenpäivän jälkeen

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry pääsivät sopuun viime yönä. Liittojen hallinnot käsittelevät vielä neuvottelutuloksen tänään puolenpäivän jälkeen, ja lakot voivat päättyä siihen.

Lakkoon osallistuu tässä vaiheessa 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Muun muassa Terrafame Sotkamossa on lakon piirissä.

10.2.2020 9:56

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry saivat neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.Asiasta kerrotaan Pron verkkosivuilla.

Yöllä alkanut työnseisaus päättyy, mikäli liittojen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen kokouksissaan maanantaina. Alan neuvottelukunta ja Pron hallitus käsittelevät neuvottelutuloksen tänään noin kello 12.30.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan vasta sitten, kun molempien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden kahden viikon työnseisaus erikseen nimetyissä yrityksissä alkoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Työtaistelun piirissä on noin 90 yritystä ja 10 000 toimihenkilöä.

Työnseisaus koskee työvuoroja, jotka alkavat maanantaina 10. helmikuuta keskiyöllä ja 23. helmikuuta kello 23.59 välillä erikseen nimetyissä yrityksissä.

Lakkoon osallistuu tässä vaiheessa 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Lakko koskee esimerkiksi Nokian, Koneen, Meyer Turun, ABB:n, Terrafamen ja Valmet Automotiven toimihenkilöitä.

Alan työehtosopimuksen piirissä työskentelee noin 22 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus puolestaan antavat maanantaina kello 14:ään mennessä vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen alan työriidassa.

Runsaan viikon kuluttua uhkaava Palvelualojen ammattiliiton PAMin lakko koskisi peräti 50 000 työntekijää. Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla lakko koskisi kaikkia S-ryhmän Prismoja sekä Sipoon ja Keravan logistiikkakeskuksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: