Tunnistatko englannin puhujien ääninäytteistä, mistä maasta he ovat kotoisin? - Kotimaa - Satakunnan Kansa

"Mun enkku on vain tämmöistä rallienglantia", sanoo moni suomalainen vähättelevästi, aivan turhaan – Tunnistatko ääninäytteistä, kenen puhujan englannissa on suomiaksentti?

Vierasta aksenttia ei tarvitse piilottaa. Tutkijatohtori Elina Tergujeff ihmettelee, miksi suomalaiset usein häpeävät ääntämistään, sillä tärkeintä on tulla ymmärretyksi. ””Minulle on täysi mysteeri, miksi suomalaiset häpeävät ääntämistään, vaikka saisimme olla ylpeitä kielitaidostamme”

Tommi Mäkinen on yksi suomalaisista rallikuskeista, joiden ääntämyksestä juontaa termi rallienglanti. Nuoremman polven F1-kuljettaja Valtteri Bottakselle englannin puhuminen on helppoa. Jääkiekkoilija Jesse Puljujärven NHL-ongelmien on epäilty johtuvan ainakin osaksi puutteellisesta englannin taidosta. Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) puhuu brittiaksentilla, jonka hän on sanonut tarttuneen saippuaoopperoista. Tuleva EU-komissaari Jutta Urpilainen pärjää Brysselissä hyvin kielitaidollaan.

9.11.2019 9:00 | Päivitetty 9.11.2019 10:12

Mitä tapahtuu kun kaksi eri-ikäistä suomalaista, saksalainen, puolalainen ja englantia äidinkielenään puhuva kanadalainen laitetaan vuorollaan lukemaan sama teksti, urbaani legenda The Vanishing Hitchhiker (katoava liftari) englanniksi?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: