Telia aloittaa yt-neuvottelut - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Telia aloittaa yt-neuvottelut – voivat johtaa 90 työtehtävän vähentämiseen

Noin 250 työtehtävää Telian Suomen organisaatiossa siirtyy Telian muihin Suomen yksiköihin.

Telia on Suomen suurimpia operaattoreita.

7.8.2019 17:58

Telia kertoi keskiviikkona aloittavansa yt-neuvottelut. Neuvottelut voivat johtaa 90 työtehtävän vähentämiseen.

Telian viestintäpäällikkö Timo Saxenin mukaan suurin muutos koskee teknologiayksikköä.

– Emme ole eritellet vähennysten kohdistumista, nyt näistä muutoksista lähdetään neuvottelemaan. Suurin muutos koskee teknologiayksikköä, mutta ehdotuksen mukaan muutoksessa tapahtuisi paljon maaorganisaation sisäisiä rakenteiden ja tiimien muutoksia edellä mainittujen tehtävien siirtymisen lisäksi, Saxen sanoo Lännen Medialle.

Yt-neuvotteluiden syynä on Telia-konsernin siirtyminen uuteen toimintamalliin Suomessa. Uusi toimintamalli tarkoittaa sitä, että noin 250 tehtävää siirtyy Suomen maaorganisaatiosta Telia-konsernin muihin yksiköihin Suomessa.

– Tehtävät jatkuvat lähtökohtaisesti nykyisillä sijaintipaikkakunnilla. Suurin osa telialisista työskentelee Suomen maaorganisaatiossa, Telia Finlandissa, mutta työntekijöitä on myös muissa Telian yksiköissä, kuten konsernin yhteisessä tuote- ja palveluyksikössä, Saxen lisää.

Telia tavoittelee uudella toimintamallilla tehokkaampaa, yksinkertaisempaa ja entistä nopeammin asiakastarpeisiin vastaavaa toimintaa.

Uudistuksen suurin muutos on se, että tuotteisiin ja palveluihin liittyvät vastuut ja tehtävät keskitetään konsernin yhteiseen tuote- ja palveluyksikköön, joka palvelee jatkossa kaikkia Telia-maita.

– Uuden toimintamallin avulla pystymme karsimaan päällekkäistä tuote- ja palvelukehitystä ja hallintaa sekä yhtenäistämään toimintatapojamme eri maissa. Tärkein tehtävämme Suomessa on kuitenkin edelleen paikallisten asiakkaiden tukeminen, siksi haluamme pysyä asiakkaita lähellä ja kuunnella heidän toiveitaan ja odotuksiaan aiempaa tarkemmin, Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan sanoo yhtiön tiedotteessa.

Telia työllistää Suomessa noin 3 500 työntekijää. Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 1 500 työtehtävää. Telian tytäryhtiöt ovat yt-neuvotteluiden ulkopuolella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos