Palovaroittimien myynti noussut paikoin merkittävästi - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Palovaroittimet tekevät nyt kauppansa – kauppaketjuilla myynti kasvanut jopa 65 prosenttia viime vuodesta

Suomen Pelastusalan keskusjärjestön mukaan vain noin puolessa niistä kodeista, joihin on hälytetty palokunta, on ollut toimiva palovaroitin.

Palovaroittimien myynti on kasvanut. Kuvituskuva.

30.11.2019 10:55

Palovaroittimia on myyty tänä vuonna paikoin merkittävästi enemmän kuin viime vuonna. Verkkokauppa.comin markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä kertoo, että palovaroittimien myynti on ollut kasvussa koko tämän vuoden ajan. Alkuvuonna tammi–maaliskuussa varoittimien myynti kasvoi kappalemääräisesti 40 prosenttia.

– Huhtikuussa tapahtui pieni hyppäys. Huhti–marraskuussa myynti on kappalemääräisesti kasvanut viime vuodesta noin 65 prosenttia. Arvossa myynti on kasvanut vielä enemmän. Älypalovaroittimia ja designvaroittimia on myyty aiempaa enemmän.

Huhtikuun 12. päivä Kittilän Levillä tapahtuneella kolmen lapsen hengen vaatineella mökkipalolla voi olla vaikutusta palovaroittimien myynnin kasvuun.

Palot Euroopassa näkyvät vientifirman myynnissä

Palovaroittimia valmistava Jalo Helsinki myy vuositasolla noin 80 000 palovaroitinta. Designvaroittimiin erikoistuneen yrityksen toimitusjohtaja Jarkko Epäilys kertoo, että Suomen myynnissä on tänä vuonna ollut pientä nousua, mutta suoranaista piikkiä Levin turma ei aiheuttanut.

Jalo Helsingin palovaroittimista menee vientiin 80–90 prosenttia. Epäilyksen mukaan yrityksen varoittimien myynti kasvaa tällä hetkellä selkeästi enemmän ulkomailla.

Euroopassa tapahtuneiden tuhoisien palojen jälkeen on ollut nähtävissä yleensä muutaman päivän myyntipiikki.

– Ranskassa ja Britanniassa tapahtuneet palot näkyivät viime talvena suoraan Amazonin myynnissä.

Jalo Helsinki myy myös sammutuspeitteitä ja keittiösammuttimia, mutta niiden myynti on selkeästi pienempää kuin palovaroittimien.

Tokmanniltakin kerrotaan, että palovaroittimien myynti kasvaa pikku hiljaa, mutta varsinaista myyntibuumia ei ole huomattu. Tokmannilla 10 vuoden litiumparistolla varustettujen varoittimien suosio on kasvanut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: