Kenttäpiispa kehotti blogissaan naisia pysymään synnyttäjinä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kenttäpiispa kehotti blogissaan naisia pysymään synnyttäjinä: ”Särkiö totesi, että kirjoitus ei ollut ihan onnistunut"

Tekstissään prikaatikenraaliin rinnastettava kenttäpiispa syytti nuorten liberaaleja arvoja ja vapaata seksiä syntyvyyden laskusta.

Kenttäpiispa, teologian tohtori Pekka Särkiö on toiminut aiemmin muun muassa Tampereen hiippakunnan pappisasessorina ja kirkkoherrana Lahdessa.

22.6.2020 21:43

Helsinki

Puolustusvoimien kenttäpiispan Pekka Särkiön sunnuntaina julkaisema blogiteksti on herättänyt runsaasti huomiota ja kohun.

Blogissaan kenttäpiispa kirjoitti tiivistetysti, että marxilaisen vallankumouksen tilalle on Suomessa tullut kulttuurieliitti, joka harrastaa vapaata seksiä ja ajaa yhteiskunnan turmioon. Hän väitti tekstissään, että ydinperheen, avioliiton, pariuskollisuuden ja sukupuolijaon murentaminen ovat vähintään osaksi laskevan syntyvyyden taustalla.

Blogista nousi maanantaina poru, ja sekä Puolustusvoimat että arkkipiispa ottivat kantaa siihen Twitterissä. Tämän jälkeen Särkiö poisti kirjoituksen ja pyysi sitä anteeksi.

Puolustusvoimien komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson kertoi STT:lle, että hän oli keskustellut blogin julkaisun jälkeen Särkiön kanssa sen sen sisällöstä.

–  Särkiö totesi, että kirjoitus ei ollut ihan onnistunut. Hän teki itse ratkaisun poistaa blogi ja pyytää sen sisältöä anteeksi. Puolustusvoimat ei tätä edellyttänyt, Mattsson kertoi.

Mattssonin mukaan kenttäpiispan blogi ei ollut Puolustusvoimien tasa-arvosuunnitelman tai arvojen mukainen.

–  Olemme sitoutuneet ehdottomaan tasa-arvoon, oli kyse sitten sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai etnisyyteen liittyvistä asioista.

Mattssonin mukaan blogin sisältöä voi luonnehtia harmilliseksi Puolustusvoimille.

–  Emme me tällaista kaipaa. Keskustelu asiasta varmaan jatkuu lähipäivinä.

Kenttäpiispa vastaa sotilasarvoltaan prikaatikenraalia

Kenttäpiispa on Puolustusvoimien hengellistä työtä johtava viranhaltija ja johtaa sotilaspappeja. Kenttäpiispa rinnastetaan palvelusarvoltaan prikaatikenraaliin.

Tilannetta ei Mattssonin mukaan muuta se, että kyse oli nyt Särkiön henkilökohtaisista mielipiteistä.

–  Kun on päällä virkapuku ja kenraalin arvomerkit, kommentit otetaan instituution kantoina.

Rajussa kirjoituksessaan Särkiö, 57, myös kehotti kirjailija Veikko Huovisen tekstiä siteeraten naisia pysymään synnyttäjinä. Kenttäpiispa niin ikään katsoi, että bolshevikkien aseellisen vallankumouksen tilalle on kasvanut kulttuurikumous, jolle avioliitto on kaiken pahan alku ja juuri.

Arkkipiispa: Kirkon ihmiskuva on tasa-arvoinen

Evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma painotti blogin julki tulon jälkeen kirkon ihmiskuvaa: sen mukaan Jumala on luonut kaikki ihmiset tasa-arvoisiksi. Kaikkien yhtäläisiä oikeuksia tulee Luoman mukaan kunnioittaa ja kaikkia tulee kohdella yhdenvertaisesti.

Kenttäpiispa korosti anteeksipyynnössään, että Puolustusvoimat kuten myös hän itse ovat sitoutuneet kaikkien ihmisten ehdottomaan tasa-arvoon ja jakamattomaan ihmisarvoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: