Paatero haluaa Postin johtajien palkat kuriin - Kerta-alennus ei riitä ministerille, joka keskeyttää myös lajittelijoiden siirron pienemmille palkoille - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Paatero haluaa Postin johtajien palkat kuriin - Kerta-alennus ei riitä ministerille, joka keskeyttää myös lajittelijoiden siirron pienemmille palkoille

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää Postin johtajien palkkoja liian korkeina. Paatero kertoo ilmoittaneensa, että kyseeseen ei tule vain kertaluontoinen alennus.

3.9.2019 13:46

Postin omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) haluaa postin johtajien palkat kuriin.

Paatero kertoi juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa, että johdon palkkojen uusi linjaus on tehtävä syyskuun aikana.

– Kyse on oltava muusta kuin kertaluontoisesta palkan alentamisesta, sanoi Paatero.

Toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut luopuvansa kahden kuukauden palkasta kiistan ratkaisemiseksi.

Toinen Paateron päätös on keskeyttää 700 paketti- ja verkkopostin lajittelijan siirto huonommille työehdoille. Asia selvitetään Paateron mukaan samassa yhteydessä, kun katsotaan Postin muiden työntekijäryhmien työehtoja.

Postin johdon palkkatiedot kuumensivat keskustelun

Postin kiistassa oli ensin kyse noin 700 pakettipostin lajittelijan palkoista.

Posti siirsi heidän työsuhteensa omistamaansa Suomen Postipalvelut Oy -nimiseen tytäryhtiöön. Se noudattaa Teollisuusliiton sopimaa työehtosopimusta, joka on pääosaa Postin työntekijöistä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mielestä huonompi kuin PAU:n sopima sopimus.

Kiista kuumeni, kun julkisuuteen tulivat tiedot Postin toimitusjohtajan jättipalkkioista.

Toimitusjohtaja Heikki Malisen kuukausipalkka ilman palkkioita on 46 000 euroa. Viime vuodelta hän kuittasi palkkaa ja palkkioita 987 764 euroa eli kuukausiansiot nousivat noin 82 000 euroon.

Maanantaina Malinen ilmoitti kiistan rauhoittamiseksi luopuvansa kahden kuukauden palkasta. Posti ei ole kuitenkaan aikonut perua päätöstään siirtää 700 pakettipostin lajittelijaa Teollisuusliiton työehtosopimuksen alaisuuteen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: