Pääministeri Antti Rinne lähti Mäntyniemeen viemään eropyyntönsä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suora lähetys: Pääministeri Antti Rinne Mäntyniemessä jättämässä eropyyntöä – Seuraajaksi arvailtu Marin palasi Suomeen, myös Lindtman käytettävissä

Sanna Marin palasi Suomeen Brysselistä.

3.12.2019 12:11 | Päivitetty 3.12.2019 12:33

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on valmis eroamaan.

Rinne poistui juuri sdp:n eduskuntaryhmän kokouksesta.

– Lähden käymään tuolla Mäntyniemessä. Vien kirjeen, sanoi Rinne ennen poistumistaan eduskunnasta kohti Mäntyniemeä.

Pääministeri pyytää tänään eroa tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä jo ennen eduskunnan välikysymyskeskustelua, jonka olisi tarkoitus alkaa tänään kello 14.

Pääministeri Rinne tapasi tiistaiaamuna keskustan johtoa Valtioneuvoston linnassa. Tapaamisen jälkeen keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi, ettei puolueen eduskuntaryhmällä tai puoluehallituksella ole luottamusta pääministeriin.

Matkalla keskustan eduskuntaryhmän kokoukseen Kulmuni sanoi, että keskusta on toistanut samaa viestiä jo kolme päivää ja Rinteelle ja sdp:lle on annettu kirjallinen vastaus epäkohdista.

Seuraa suoraa lähetystä:

Suomeen palannut Marin "ei väistä vastuuta"

Demarien ensimmäinen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin saapui Suomeen Brysselistä kesken EU:n televiestintäkokouksen, jossa hänen oli määrä toimia puheenjohtajana.

Marinia pidetään sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin ohella vahvimpana ehdokkaana Antti Rinteen seuraajaksi Suomen pääministerinä.

Lentokentällä Marin kertoi, että sdp:n puoluejohto on keskustellut suoraan ja yksituumaisesti siitä, miten toimitaan, jos pääministeri joutuu pyytämään eroa

– Mikäli meillä puoluevaltuusto ja puolue ovat sitä mieltä, en väistä vastuuta tässä vaikeassa tilanteessa.

Toimittajajoukko tarkensi, tarkoittaako Marin sitä, että hän voisi olla Suomen seuraava pääministeri.

– Jos tilanne menee tähän, niin en väistä vastuuta.

Marinin mukaan näistä kysymyksistä tiedotetaan aikanaan. Hän piti tilannetta valitettavana ja erittäin harmillisena, kuten hän uskoi muidenkin puolueessa ajattelevan.

Sdp:n eduskuntaryhmän kokous on parhaillaan käynnissä, ja Marin on matkalla sinne suoraan lentokentältä.

Uutista päivitetään.

Tie hallituskriisiin

Jupakassa on kyse pääministeri Antti Rinteen (sd.) toiminnasta Posti-kiistassa.

Rinne on sanonut, että Postin hallitus toimi vastoin maan hallituksen kantaa suunnitellessaan pakettilajittelijoiden siirtoa tytäryhtiöön ja halvempaan työehtosopimukseen.

Epäselvyyttä ovat aiheuttaneet muun muassa Rinteen eduskunnassa antamat vastaukset, joita on pidetty ristiriitaisina sen osalta, miten hän ja entinen omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ovat asiassa toimineet.

Tilanne kärjistyi entisestään perjantaina, kun Postin hallituksen lähetti tiedotteen, jossa se sanoi pitäneensä omistajaohjausta koko ajan tietoisena tilanteesta.

Rinne on puolestaan syyttänyt Postin hallitusta huonosta tiedonkulusta.

Postin ympärillä vellonut kohu johti jo perjantaina Paateron eroon ministerintehtävistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos