Tällaisia ovat Suomen legendaarisimmat vankilapaot, jotka keräävät nyt turisteja vanhaan vankilaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lattian läpi vapauteen, hyppy liikkuvasta junasta ja piikkilanka-aidan yli – Tällaisia ovat Suomen legendaarisimmat vankilapaot, jotka keräävät nyt turisteja vanhaan vankilaan

Oletko aina halunnut tietää, millaista vankilassa on? Nyt kolmessa entisessä vankilassa on avoimet ovet. Suomen kuuluisimmat vankitarinat ja legendaariset vankilapaot esitellään jatkossa Hämeenlinnassa vankilamuseossa, jonka ylläpitäjäksi ryhtyi Kansallismuseo. Katso videolta, miltä vankilassa näytti.

Suomeen rakennettiin 1800-luvun lopussa monia uusia lääninvankiloita osana vankeinhoidon uudistusta. Avaa ovi, lukee kalteriovessa Hämeenlinnan vankilamuseossa.

25.5.2019 15:15

Miten vankilasta pääsee pakoon? Heittämällä nuoratikkaat aidan yli? Kaivautumalla lattian läpi ulos vapauteen kuin rotta? Vai ehkä sahaamalla kalterit poikki?

Suomen vankiloiden historiaa ja vankilatarinoita esittelevä museo on jälleen avannut ovensa Hämeenlinnan entisessä lääninvankilassa Hämeen linnan kupeessa. Vuodesta 1997 museona toimineen vankilan uusi ylläpitäjä on Kansallismuseo, joka aikoo lähivuosina uudistaa museota entistä elämyksellisempään suuntaan esimerkiksi digitaalisin keinoin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut