16-vuotiasta poikaa epäillään tapon yrityksestä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Alaikäisten poikien yrittämä ryöstö eteni tapon yritykseksi – pakomatkalla pojat ajoivat luvatta käyttöön otetulla autolla pellolle

Käräjäoikeus päättää 16-vuotiaan pojan vangitsemisen jatkamisesta perjantaina.

23.10.2020 18:53

Tampere

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee perjantaina tapon yrityksestä epäillyn 16-vuotiaan pojan vangitsemisen jatkamista. Pojan epäillään puukottaneen Tampereen Kaukajärvellä Keskisenkadulla 3. lokakuuta miestä ryöstön yrityksen yhteydessä. Hänellä oli tilanteessa kaverina 15-vuotias poika, jota epäillään törkeän ryöstön yrityksestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi kertoo, että nuorten epäillään yhdessä suunnitelleen henkilön ryöstöä puukolla uhaten.

– Tilanne on äitynyt sellaiseksi, että ryöstö on keskeytynyt, ja väkivallantekoa on jatkettu sillä seurauksella, että asianomistajaa on isketty puukolla.

Nuoret otettiin kiinni tekoa seuranneena päivänä Tampereella, mutta he eivät ole tamperelaisia. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 6. lokakuuta 16-vuotiaan pojan todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. 15-vuotias poika vapautettiin teon jälkeen.

– Perjantaina iltapäivällä katsotaan, onko vangitsemiselle jatkoperusteita, vai ovatko lievemmät pakkokeinot käytettävissä. Kuitenkin on kysymys alaikäisestä.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 26. marraskuuta.

Bensan näpistys, ulosajo ja mökkimurto

Poikien epäillään syyllistyneen ennen ja jälkeen Kaukajärven puukotustilannetta muihinkin rikoksiin. He ottivat Tampereelta toisen pojan läheiseltä henkilöauton luvatta käyttöön.

– Ihan yksinkertaisesti kyse on ollut kyse siitä, että on täytynyt saada autoon bensaa, näin vähäisestä asiasta oli kyse. Mutta poikien piti ottaa puukko mukaan.

Uhri sai sen verran vakavat vammat, että tekoa tutkitaan tapon yrityksenä. Uhri on Kallioniemen mukaan päässyt sairaalahoidosta.

Kun pojat eivät saaneet bensarahaa ryöstöä yrittämällä, he kävivät näpistämässä polttoainetta Sammon valtatiellä olevalta huoltoasemalta.

– Sen jälkeen he ovat lähteneet kohti Etelä-Suomea tekemään kierroksen. Loimaalla ajelu päättyi, kun auto suistui pellolle.

Nuoret ovat ajaneet ylinopeutta vakavaa piittaamattomuutta osoittaen, ja heitä epäillään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Autossa oli tuolloin myös kolmas henkilö, jota poliisi ei epäile rikoksista.

– Loimaan alueella he ovat tunkeutuneet kesämökkiin ja anastaneet sieltä jotain tavaraa.

Nuorten matka suuntautui takaisin Tampereelle, josta heidät otettiin kiinni seuraavana päivänä.

Kallioniemen mukaan tapaukseen liittyen on ollut aiemmin yksi henkilö kiinni rikoksentekijän suojelemisesta epäiltynä. Hänet on kuulustelujen jälkeen päästetty vapaaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?