Seinäjoella poistettujen vaalimainosten mysteeri selvisi: kaupunki mokasi - ”Hyvä ettei ollut ideologisia syitä” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Seinäjoella poistettujen vaalimainosten mysteeri selvisi: kaupunki mokasi - ”Hyvä ettei ollut ideologisia syitä”

Aivan helppoa vaalimainosten irrottaminen tällaisista pylväistä ei ole, sillä mainos on noin 1,5 metriä korkea ja noin metrin leveä ja sijaitsee melko korkealla valopylväässä.

17.3.2019 20:09

Iltalehti uutisoi lauantaina Seinäjoen keskustan alueelta kadonneista eduskuntavaaliehdokkaiden vaalimainoksista. Kyseessä olivat noin puolitoistametriä korkeat ja noin metrin levyiset tolppamainokset. Mainoksista reilut puolet oli kokoomuksen Tommi Mäen ja loput saman puolueen Susanna Kosken sekä Katja Rajalan.

Kadonneista mainoksesta rikosilmoituksen tekoa suunnitelleet ehdokkaat saivat sunnuntaina huojentavia uutisia. Tommi Mäki kertoo asian taustalla olleen Seinäjoen kaupungin päässä tapahtunut virhe.

–Asia selvisi heille lehtijutun perusteella, minkä jälkeen kaupungilta otettiin yhteyttä mainoksista vastaavaan Atlas-Mediaan. Taustalla oli heidän tarkoituksensa poistaa luvattomia mainoksia, mutta sellaisestahan ei todellakaan ollut kysymys, kertoo Tommi Mäki.

Koska asia selvisi nopeasti, ehdittiin samalla välttää mojova lasku. Mäki laskee, että pelkästään hänen mainostensa kustannukset ovat olleet noin viisituhatta euroa.

–Kuulin, ettei mainoksia ole ehditty hävittää, sillä se oli tarkoitus tehdä maanantaina. Poistetut mainokset palaavatkin takaisin paikoilleen sunnuntain ja maanantain kuluessa.

Mäki on samalla helpottunut mainosten katoamisen syistä, vaikka asia toki hieman harmittaa.

–On hyvä, ettei taustalta löytynyt mitään ideologisia syitä. Samalla on hyvä muistaa, että erehtyminen on inhimillistä, vaikka tämä tapahtuma olisi vältetty avoimemmalla keskustelulla ja paremmalla tiedon kululla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut