Suuresta amfetamiinijutusta useiden vuosien vankeusrangaistukset - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suuresta amfetamiinijutusta useiden vuosien vankeusrangaistukset päätekijöille Helsingissä – toivat huumeet Albaniasta

Poliisin takavarikossa löytyi huumeita jätesäkissä maastokätköstä ja pienempiä pakattuja pusseja.

15.3.2019 18:24

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi pitkiä vankeusrangaistuksia laajassa amfetamiinijutussa, jossa oli vastaajina yhteensä 23 henkilöä.

Päätekijät Mike Dahina, Ali Abdulkarim Khanjar, Ledjon Pajaj ja Ajeetpaul Singh Sekhon tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Dahinan tuomion pituus on 10 vuotta, Khanjarin 10 vuotta, Sekhonin 11 vuotta ja 3 kuukautta sekä Pajajin 6 vuotta ja 6 kuukautta. Kyseiset henkilöt pidetään vangittuina.

Useita henkilöitä tuomittiin lyhyempiin vankeusrangaistuksiin, joista osa oli ehdollisia tuomioita. Osa tuomittiin sakkorangaistuksiin.

Toivat huumeita Suomeen Albaniasta

Rikokset tapahtuivat heinä–elokuussa 2018. Amfetamiini oli peräisin Albaniasta ja sen levittämistä Suomessa johdettiin Albaniasta käsin.

Helsingissä asuva mies säilytti ensin koko 70 kilon erää kahdessa jätesäkissä asuntonsa yhteydessä olevassa ulkorakennuksessa. Huumeet oli vakuumipakattu kilon paketteihin.

Albanialainen toimeksiantaja määräsi piilottamaan huumeet maastoon. Poliisi pääsi huumeringin jäljille ja löysi suuria määriä huumeita maastokätköistä, tekijöiden asunnoista ja autoista. Albanialainen toimeksiantaja on edelleen kateissa ja hänestä on jätetty eurooppalainen pidätysmääräys.

Poliisi takavarikoi rikostutkinnan aikana poikkeuksellisen suuren määrän amfetamiinia, lähes 50 kilogrammaa. Käteistä rahaa takavarikoitiin suuria määriä ja niistä tuomittiin valtiolle 109 000 euroa. Kokonaisuuteen sisältyi myös muun muassa törkeä dopingrikos ja rahanpesua.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut