Riita nakkijonossa johti ammuskeluun ja kauhunhetkiin Mäntässä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Riita nakkijonossa johti ammuskeluun ja kauhunhetkiin Mäntässä

Rikoskokonaisuuden tutkintanimikkeinä ovat tällä hetkellä ainakin ampuma-aserikos, vaaran aiheuttaminen, rattijuopumus, ajo-oikeudetta ajo ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Kuvituskuva.

12.3.2019 20:08

Tapauksen tutkinnanjohtajan, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Kari Aaltion mukaan kerrostalon pihalla ammuttiin kaikkiaan 7-8 laukausta ilmaan isokaliiberisella käsiaseella noin puoli viiden aikaan.

Ampumavälikohtauksen taustalla on poliisin mukaan ollut paikallisella nakkikioskilla alkanut välienselvittely, jota on jatkettu kerrostalon pihassa. Riidan toinen osapuoli on ollut erään asunnon parvekkeella ja toinen puoli pihalla.

–Parvekkeelta on ilmeisesti huudettu, että kohta tulee luoteja ja tähän on sitten pihalta vastattu ampumalla ilmaan, Aaltio kertoo.

”Päätetty painaa kaasua”

Tutkinnanjohtajan mukaan ampuja poistui laukausten jälkeen seurueineen pois paikalta autolla.

Alueella liikkunut poliisipartio sai havainnon kyseisestä autosta ja yritti pysäyttää sen. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut pysähtymiskäskyä.

–Siinä on sitten mietitty, mitä tehdään ja päätetty painaa kaasua, Aaltio kuvailee.

Takaa-ajo kesti useiden kilometrin matkan ja vauhdit nousivat enimmillään valtatiellä noin 160 kilometriin tunnissa. Lopulta pakenija ajautui umpikujaan, eikä poliisin tarvinnut Aaltion mukaan käyttää voimakeinoja kiinniotossa.

Riidan osapuolet ovat Aaltion mukaan toisilleen ennestään tuttuja ja myös hyvin tuttuja poliisille. Ampuja on myöntänyt kuulusteluissa teon.

–Näyttö on myös erittäin kovaa, Aaltio lisää.

Rikoskokonaisuuden tutkintanimikkeinä ovat tällä hetkellä ainakin ampuma-aserikos, vaaran aiheuttaminen, rattijuopumus, ajo-oikeudetta ajo ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

”Nitroja on pitänyt ottaa”

Välikohtauksen keskelle joutuneessa kerrostalossa asuva silminnäkijä kertoo Iltalehdelle olleensa maan tasalla sijaitsevan asuntonsa terassilla tupakalla, kun laukauksia alkoi tulla.

–Läksin hyvin nopeasti sisälle. Viimeisenä näin aseen suuliekin, oman arvionsa mukaan vain noin viiden metrin päässä ampujasta ollut nainen kertaa aamuyön tapahtumia.

Naisen mukaan naapurustossa asuu vanhoja ihmisiä, jotka ovat olleet hyvin järkyttyneitä tapauksesta. Kyseinen kerrostalo on ollut hänen mukaansa aiemmin varsin rauhallinen.

–Nitroja on pitänyt kuulemma ottaa, kun moni heräsi niihin laukauksiin. Ihmiset ovat sydänjuuriaan myöten säikähtäneitä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: