Vakava haavoittuvuus havaittu Chrome-selaimessa – pahimmillaan antaa kaapata koneen - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Vakava haavoittuvuus havaittu Chrome-selaimessa – pahimmillaan antaa kaapata koneen

Google ohjeistaa päivittämään Chrome-selaimen.

8.3.2019 19:39

Vastikään havaittu haavoittuvuus koskee Windows-, Mac- sekä Linux-koneita. Haavoittuvuutta hyväksikäyttävä voi antaa itselleen käyttöoikeuksia ja pahimmillaan kaapata koneen.

Asiasta kertoi laajasti Googlen tietoturva-asiantuntija Justin Schuh Twitter-tilillään. Hän neuvoi päivittämään selaimen heti. Google kertoi asiasta myös omassa tiedotteessaan. Asiasta uutisoi Engadget.

Google on tuonut jakoon uuden Chrome-päivityksen 72.0.3626.121, joka tulisi asentaa mahdollisimman nopeasti. Päivitysohjeet löydät täältä. Oman selaimen päivitysversion voi käydä tarkistamassa syöttämällä osoitekenttään: chrome://settings/help

Kyseistä haavoittuvuutta käytetään tällä hetkellä ”aktiivisesti hyväksi”. Hyökkäyksen uhriksi voi joutua, mikäli eksyy esimerkiksi uudelleenohjattuna haitalliselle sivustolle Chrome-selaimen kautta.

Vaikka päivityksen tekisikin, ei välttämättä ole turvassa. Ars Technica -verkkolehti kirjoittaa, että Microsoftin mukaan vaara ei ole päivityksenkään jälkeen ohi vanhemmilla käyttöjärjestelmillä. Windows 10 -käyttäjien pitäisi olla turvassa, mutta tulilinjalla ovat yhä Windows 7 -käyttäjät.

Microsoft työskentelee parhaillaan paikkauksen parissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos