Eduskunnan istuntokausi loppuu viimeistään 19.3 – Päivä tai kaksi tarvitaan ensi viikon jälkeen muiden asioiden kuin soten takia - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Eduskunnan istuntokausi loppuu viimeistään 19.3 – Päivä tai kaksi tarvitaan ensi viikon jälkeen muiden asioiden kuin soten takia

Puhemies Paula Risikko saapui kertomaan tiedotusvälineille puhemiesneuvoston kokouksen päätöksistä.

8.3.2019 12:54

Eduskunnan puhemiesneuvosto totesi perjantaina, että hallituksen eronpyynnön takia eduskunnalla ei ole edellytyksiä käsitellä maakunta- ja sote-uudistusta. Muiden esitysten käsittely jatkuu ja niitä viedään eteenpäin.

–Eduskunnan istuntokausi päättyy viimeistään tiistaina 19.3. Mehän eilen päätimme, että ainakin 18.3 on vielä yksi istuntopäivä ja varauksena 19.3, puhemies Paula Risikko (kok.)sanoi.

Eduskunta jatkaa perjantaina normaalisti muun muassa tiedustelulakien käsittelyä. Risikko sanoi uskovansa, että ne saadaan kyllä läpi.

Risikon mukaan eduskunta kyllä suhtautui maakunta- ja sote-uudistukseen vakavasti, mutta nyt tilanne on toinen eikä asialla tarvitse enää spekuloida.

Osa eduskunnan käsittelyssä olevista laeista on ollut kytköksissä sote- ja maakuntauudistukseen. Risikon mukaan valiokunnat käsittelevät näitä asioita ja arvioivat, riittääkö vain kytköksen poisto niiden läpiviemiseen.

Eduskunta saa tänään kello 13 alkavan istunnon aluksi ilmoitusasiana kirjelmän hallituksen erosta. Siitä ei kuitenkaan täysistunnossa keskustella.

Risikon mukaan hän sai tiedon hallituksen kaatumisesta STT:n tekstiviestillä vähän ennen perjantaiaamun puhemiesneuvoston kokousta, jossa oli tarkoitus käsitellä eduskunnan aikatauluja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: