Kokoomuksen Ben Zyskowicz: Hallituksen ero ei ollut perusteltu, lyhentää tehokasta peliaikaa kuukaudella - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kokoomuksen Ben Zyskowicz: Hallituksen ero ei ollut perusteltu, lyhentää tehokasta peliaikaa kuukaudella

Ben Zyskowiczin mukaan sote kaatui itse asiassa siihen, kun perustuslakivaliokunta totesi, ettei ole edellytyksiä viedä eteenpäin maakuntien tehtävien siirtoa käsittelevää Maku kakkosta.

8.3.2019 12:43

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) piti turhana, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) jätti hallituksen eronpyynnön.

–Se on hänen oma ratkaisunsa, mutta onko siitä mitään hyötyä kenellekään? Se lyhentää hallituksen tehokasta peliaikaa noin kuukaudella, hän sanoi.

Ben Zyskowiczin mukaan sote kaatui itse asiassa siihen, kun perustuslakivaliokunta totesi, ettei ole edellytyksiä viedä eteenpäin maakuntien tehtävien siirtoa käsittelevää Maku kakkosta, mikä oli uudistuksen edellytyksenä.

–Puhemiesneuvostossa oli varauduttu kello 10 toteamaan, että aikataulu ei riitä soten käsittelyyn. Tätä varten oli olemassa myös tähän päätyvä virkamiesmuistio.

Puhemies Paula Risikko (kok) ei halunnnut spekuloida, mitä puhemiesneuvosto olisi tehnyt, jos Sipilän ilmoitusta ei olisi tullut. Risikko sai hallituksen erosta ilmoituksen STT:n tekstiviestillä.

–Tätä ei kannata vatkata, koska asia on mennyt nyt näin, Risijkko sanoi.

Ben Zyskowiczin mukaan puolueet joutuvat nyt esittämään omat vaihtoehtonsa sote-uudistuksesta ja sen mukaan kansalaiset antavat vaaleissa puoluelle kannatuksensa.

–Alueilla tehty työ ei valu hukkaan, vaan jatkuu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: