Yle: Sote-uudistus on kaatunut - Perustusvaliokunta lopetti asian käsittelyn - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yle: Sote-uudistus on kaatunut - Perustusvaliokunta lopetti asian käsittelyn

Juha Sipilän (kesk) hallitus yritti sinnikkäästi, mutta sote- ja maakuntalakeja ei koskaan saatu eduskunnan täysistuntoon asti, vaan monien suurten perustuslaillisten ongelmien ja niistä aiheutuneiden viivästysten vuoksi uudistus hyytyi valiokuntavaiheeseen. Arkistokuva eduskunnan täysistunnosta 5.12.2018.

8.3.2019 8:27 | Päivitetty 8.3.2019 8:46

Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote- ja maakuntauudistus saa lopullisen naulan arkkuunsa tänään. Ylen mukaan perustuslakivaliokunta on lopettanut asian käsittelyn.

Eduskunnan puhemiesneuvosto on kokoontuu tänään sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun lopettamisesta.

Puhemiesneuvoston kokouksen oli alunperin määrä alkaa kello 12.30, mutta puhemies Paula Risikko (kok) vahvisti Iltalehdelle aamulla, että kokous alkaa jo kello 10.0O.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo väläytti sote- ja maakuntauudistuksen lopullista kohtaloa eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

–Se on tällä hetkellä eduskunnan käsissä, ja varmasti lähipäivinä, ehkä huomenna, meillä on tarkempaa tietoa siitä, miten eteenpäin päästään, Orpo sanoi.

Yleinen käsitys eduskunnassa on, että uudistuksen tiellä on edelleen niin suuria ongelmia, ettei aika yksinkertaisesti riitä, ei vaikka istuntokautta ja istuntopäiviä lisättäisiinkin.

Iltalehden tietojen mukaan uudistus kuopattiin henkisesti puhemiesneuvostossa jo tiistaina. Pensselien naulaan panemisesta kertoo sekin, että eduskunta luopui alkuviikosta lauantaille varatusta ylimääräisestä istuntopäivästä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: