Eurajoki takaa jäähalliyhtiön remonttilainan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Eurajoki takaa jäähalliyhtiön remonttilainan – "Energiatalous parantuu 30–40 prosentilla"

5.3.2019 19:58

Eurajoen Jäähalli Oy saa kunnan takauksen lainarahoitukselle, jolla jäähalliyhtiö uusii hallinsa kylmälaitteet, ilmastoinnin sekä sähkötekniikan. Kunnanvaltuusto hyväksyi takauksen myöntämisen 300 000 euron lainarahoitukselle 15 vuodeksi.

Kunta on jäähalliyhtiön osakkaana vajaan 23 prosentin omistusosuudella ja on antanut aiemminkin lainatakuita halliyhtiölle. Viime vuoden lopussa takausvastuuta oli jäljellä noin 163 000 euron lainapääomalle.

Jäähallin jäähdytys- ja ilmastointitekniikan uusimistarve johtuu laitteiden ikääntymisestä sekä jäähdytysjärjestelmässä käytettävän freonipohjaisen jäähdytysaineen saatavuuden rajoittumisesta ja sen hinnan jyrkästä kohoamisesta.

Eurajoen Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Mika Arponen sanoo uuden laitteiston ansiosta hallin energiatalouden parantuvan jopa 30-40 prosenttia. Nykyinen laitteistotekniikka on noin 20 vuoden ikäistä eli jäähallin rakentamisajalta.

Jäähallille on suunniteltu hankittavaksi konttiin pakattu tekniikkakokonaisuus, jossa on kylmälaitteet, ilmastointilaitteet sekä sähköpääkeskus. Energiakustannuksia leikkaa lämmön talteenotto.

Arposen mukaan huomattavan suuri tekniikkainvestointi kyetään kattamaan yhtiön nykyisellä tulorahoituksella ja kulujen vähentymisen ansiosta. Suunnitteilla ei ole maksujen korotuksia hallin käyttäjille.

Jäähallilaitteiden hankinta on kilpailutusvaiheessa. Mika Arponen kertoo, että tavoitteena on hallitekniikan uusiminen tulevan kesätauon aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos