Mies puukotti ex-puolisoaan ja tämän ystävää Helsingin Haagassa – myös entisen avioparin kolmelle lapselle vammoja - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Mies puukotti ex-puolisoaan ja tämän ystävää Helsingin Haagassa – myös entisen avioparin kolmelle lapselle vammoja

Puukotus tapahtui Santavuorentiellä lähellä Haagan terveysasemaa.

3.3.2019 15:17 | Päivitetty 3.3.2019 19:11

Kahta henkilöä on puukotettu Santavuorentiellä Helsingin Haagassa. Toinen uhreista on mies ja toinen puukotuksesta epäillyn entinen aviovaimo.

Tilanteessa oli mukana myös kolme lasta, joille miehen epäillään aiheuttaneen vammoja. Lapsista kaksi on alakouluikäisiä. Nuorin lapsi ei ole vielä koulussa.

Lapset ovat puukotuksesta epäillyn ja hänen ex-vaimonsa yhteisiä.

Uhrien vammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

– Heidät on kaikki viety sairaanhoitoon, kertoo rikosylitarkastaja Jonna Turunen.

Turusen mukaan etenkin lasten osalta on toistaiseksi epäselvää, minkälaisia vammoja he saivat.

Aikuisten vammat ovat pahoja.

– Rikosnimikkeestä se tietenkin on jo pääteltävissä, toteaa rikosylitarkastaja Turunen.

Tapausta tutkitaan kahtena tapon yrityksenä ja useana törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Epäilty puukottaja on kateissa. Miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Hän on vuonna 1985 syntynyt mies.

Virkavalta etsii miestä. Sivullisia ei ole poliisin mukaan vaarassa.

Rikokset tapahtuivat puolen päivän aikaan Helsingin Haagan kaupunginosassa, Santavuorentie 6:n edustalla. Osoitteessa sijaitsee yksityinen lastensuojelun avohoitoyksikkö.

Iltalehden tullessa paikalle noin kello 15.10 rakennuksen edusta oli hiljainen. Yhtään poliisia tai muita tapaukseen suoranaisesti liittyvää henkilöä ei oleskellut enää rikostalon luona. Paikalla oli ainoastaan lehtiväkeä sekä muutama tilannetta ihmettelevä naapuri.

Naapuritalossa asuva vanhempi herra oli täysin epätietoinen tapahtumasta. Hän ei kertomansa mukaan aiemmin edes tiennyt, että naapurissa sijaitsee lastensuojeluyksikkö.

Läheisessä liukumäessä leikkinyt lapsiperhe tiesi tapauksesta. He olivat vähäpuheisia ja totesivat saaneensa tietonsa uutisista.

Santavuorentien 6:ssa sijaitseva yksityinen lastensuojeluyksikkö ei mainosta olemassaoloaan. Yhtään kylttiä ei ole maantasolla sijaitsevan liikehuoneiston oven päällä tai huoneiston ikkunoissa. Huoneisto on pimeä ja hiljainen.

Törkeä rikos on kuitenkin tapahtunut. Siitä kielii oven edustalla oleva tumma, äskettäin siivottu läiskä.

Avohuoltoa

Puukotus tapahtui puolenpäivän aikaan keskellä rauhallista asuinaluetta. Paikalla sijaitsee Ankkurin lastensuojelupalvelujen toimitila.

– Kyllä väkivallanteko tapahtui Santavuorentien toimitilojemme edustalla. Väkivalta ei kohdistunut meidän henkilökuntaan, vahvistaa Iltalehdelle toiminnanjohtaja Janne Veikkolainen Ankkurin Lastensuojelupalveluista.

Ankkurin Lastensuojelupalvelut on vuonna 2001 perustettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimija, jolla on yksiköitä eri puolilla Suomea.

Veikkolaisen mukaan Santavuorentien toimitiloissa on lastensuojelun avohuollon toimintaa. Veikkolainen ei kommentoi oliko puukotuksessa kyse heidän asiakkaistaan.

– En lausu tästä enempää. Poliisi tiedottaa asiasta, Veikkolainen toteaa.

Rikospaikka sijaitsee haagalaisen asuintalon alakerran liikehuoneistossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut