Saammeko vihdoin edullisen Teslan? Uuden "kansanmallin" myyntihinta laskee USA:ssa 30 000 euroon - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Saammeko vihdoin edullisen Teslan? Uuden "kansanmallin" myyntihinta laskee USA:ssa 30 000 euroon

Tesla leikkaa kustannuksia sulkemalla kalliita luksusmyymälöitään. Kuva on Frankfurtista Saksasta.

1.3.2019 18:41

"Mielellään ajaisin sähköautolla, mutta ne ovat kalliita."

"Tesla olisi hieno, mutta vain rikkailla norjalaisilla on varaa sellaisiin."

Nämä ovat yleisiä käsityksiä sähköautoilusta ja alan amerikkalaisesta lippulaivasta, suurissa vaikeuksissa uivasta Teslasta.

Asetelma on kuitenkin muuttumassa. Hintojen edullisuudesta voidaan olla monta mieltä, mutta esimerkiksi viime vuoden lopulla Suomeen saapunut täyssähköauto Hyundai Kona EV maksaa halvimmillaan "vain" 43 000 euroa.

Nyt Tesla on pudottanut oman kansanautonsa Model 3:n hinnan Yhdysvalloissa noin 30 000 euroon. Suomessa uuden Long Range Tesla Model 3:n kerrottiin joulukuussa lähtevän liikenteeseen 60 500 eurolla.

Jatkossa hinta saattaa laskea meilläkin.

Yhdysvalloissa Tesla ilmoitti noin 30 00 euroa maksavan sähköauton tulosta jo kaksi vuotta sitten.

Lupaus alkaa vihdoin toteutua. Pitääkseen toimintansa silti kannattavana yhtiö aikoo BBC:n mukaan siirtyä online-myyntimalliin. Se tarkoittaa autojen toimittamista tilaajille ilman välikäsiä ja fyysisten myymälöiden sulkemista

Tämän on laskettu tuovan vuositasolla noin 5 prosentin säästöt. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Keski-Euroopassa kauppakeskusten Tesla-liikkeet ovat erittäin näyttäviä luksus-myymälöitä.

Viime kesästä alkaen Tesla on myös vähentänyt tuhansia työpaikkoja. Tavoitteena on toisaalta kääntää yhtiö voitolliseksi ja toisaalta tehdä sähköautoilusta valtavirtaa.

Siinä katsannossa Model 3:n odotetaan olevan käänteentekevä malli. Se on Teslan kriittinen piste – joko lopun tai uuden nousun alku.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: