Parkanon metsäsurmaan liittyväksi epäillyt ovat kotoisin Parkanosta, Ikaalisista ja Hämeenlinnasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Parkanon murhasta epäilty ja uhri tunsivat toisensa useiden kuukausien ajan – Porin prikaatin sotilaat vartioivat edelleen ympäri vuorokauden

Parkanon surmapaikka on tutkinnan takia pidetty suljettuna viime perjantain iltapäivästä lähtien. Niinisalon sotilasvartio on paikalla ympäri vuorokauden tutkinnan päättymiseen asti. Tältä paikalla näytti maanantaina.

25.2.2019 16:16 | Päivitetty 25.2.2019 16:24

Poliisi on kuulustellut maanantaina neljää Parkanon metsäruumiin tapaukseen liittyvää epäiltyä. Maanantaina poliisi jatkaa myös rikospaikkatutkintaa Parkanossa.

Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen kertoo, että murhasta epäilty mies ja uhri olivat tunteneet toisensa useita kuukausia.

Tapaukseen liittyen on vangittu myös kolme muuta henkilöä. Nieminen sanoo, että he ovat murhasta epäillyn, vuonna 1986 syntyneen parkanolaismiehen tuttuja, mutta ei erittele tarkemmin.

Vuonna 1951 syntynyttä parkanolaismiestä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta ja hautarauhan rikkomisesta. Aamulehti selvitti perjantaina kiinteistörekisteristä, että kyseinen mies omistaa metsäalueen, josta vainajan jäänteet löytyivät.

Tältä surmapaikalla näytti perjantaina, kun rikostoimittaja Tuomas Rimpiläinen oli paikalla:

Rikoksentekijän suojelemisesta ja hautarauhan rikkomisesta epäillään myös vuonna 2001 syntynyttä hämeenlinnalaisnaista ja vuonna 1983 syntynyttä ikaalislaismiestä.

Epäillyt on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kyseisistä rikoksista. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja rikosepäilyt saattavat muuttua tai osoittautua kokonaan perättömiksi. Nieminen ei kommentoi, onko poliisilla tietoa henkirikoksen motiivista.

Nieminen vahvisti maanantaina, että päätekijäksi epäilty pidätettiin kotinsa läheltä Parkanossa viime viikon maanantaina. Kaksi muuta osalliseksi epäiltyä otettiin kiinni samana päivänä Parkanossa. Viimeinen epäilty otettiin kiinni keskiviikkona, hänkin Parkanosta.

Surmapaikka eristetty vain tutkijoille

Vaimea puheensorina vallitsi viime viikolla Parkanossa löytyneen miehen surmapaikalla, Pitkähalmeessa rautatieaseman takaisessa metsässä.

Poliisin tutkimusryhmä eristi täysin mahdollisen surmapaikan ja ruumiin löytymiskohdan noin sadan metrin päähän asumattomalle talolle asti perjantaina iltapäivällä. Läheiselle Kiviluomantielle ulottuva eristysalue on Niinisalon varuskunnan vartiosotilaiden hallussa ympäri vuorokauden.

Poliiseja lukuun ottamatta sinne ei päästetä ketään ulkopuolisia.

Ruumis löytyi torstaina

Toisella eristetyllä alueella sijaitsee pieni rakennus.

Parkanon aseman läheisestä metsiköstä löytyi ruumis torstaina aamupäivällä. Tutkinnassa selvisi, että ruumis on 21-vuotiaan ylöjärveläismiehen, joka katosi joulukuussa 2018.

Henkirikoksen epäillyksi tapahtumapäiväksi on kirjattu 28. joulukuuta 2018.

Poliisin mukaan rikosnimike murha liittyy siihen, että poliisi epäilee henkirikosta suunnitelmalliseksi.

Kaksi aluetta on eristettynä metsäisellä kaistaleella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: