SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole ilmoittanut valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle aikeistaan siirtyä ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen.

22.2.2019 14:46

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole ilmoittanut valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle aikeistaan siirtyä ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Asiasta kertoo verkkosivuillaan Suomen Kuvalehti.

Lehden mukaan hallitus sitoutui kautensa alussa vapaaehtoiseen menettelyyn, jossa ministerit ilmoittavat neuvottelukunnalle, jos he ovat aikeissa siirtyä toisiin tehtäviin. Berner ei ole kuitenkaan tehnyt toistaiseksi ilmoitusta, vaikka sen tekemisestä on olemassa suositus.

Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta on antanut suosituksen toimenpiteiksi ministerien, valtiosihteerien ja ministerien erityisavustajien siirtyessä toisiin tehtäviin. Suositus on vuodelta 2014. Neuvottelukunnan suosituksen mukaan ministerillä olisi toimiessaan ministerinä ja 12 kuukauden ajan ministerin tehtävän päättymisestä ilmoittamisvelvollisuus, jos hän harkitsee muun tehtävän vastaanottamista.

"Ilmoitus tehtäisiin valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle ja se tulisi tehdä ennen kyseessä olevaan tehtävään sitoutumista, jotta siirtymisen mahdollisesti aiheuttama eturistiriitatilanne voidaan ottaa huomioon. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitsisi tehdä, jos on ilmeistä, ettei eturistiriitaa voida katsoa syntyvän. Mahdollinen karenssiajan sisältö ja kesto määriteltäisiin ilmoituksen tekemisen jälkeen tapauskohtaisesti", suosituksessa todetaan.

–Olen sopinut tekeväni sidonnaisuusilmoituksen sekä muut asianmukaiset ilmoitukset tultuani mahdollisesti valituksi. Nyt olen siis vasta ehdolla hallitustehtävään. Yhtiökokous tekee asiassa päätöksen 26.3, Berner kommentoi sähköpostitse Suomen Kuvalehdelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut