Poliisi vapautti kaksi Parkanon surmasta epäiltyä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisi vapautti kaksi Parkanon surmasta epäiltyä – Pääepäilty on jo tunnustanut teon, mutta motiivi edelleen epäselvä

Vanhempi vapautetuista on vuonna 1951 syntynyt parkanolaismies. Kiinteistörekisterin mukaan hän omistaa metsäalueen, josta vainajan jäänteet löytyivät.

27.2.2019 7:39

Poliisi on vapauttanut kaksi Parkanon metsäruumiin tapauksen yhteydessä vangittua epäiltyä. Tiistaina iltapäivällä vapautetut epäillyt ovat kumpikin miehiä.

–Heidän osuutensa tähän tekoon on selkeästi vähäisempi eikä heidän pitämisensä vangittuna ollut tästä syystä enää välttämätöntä, kertoo tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen.

Vanhempi vapautetuista on vuonna 1951 syntynyt parkanolaismies. Kiinteistörekisterin mukaan kyseinen mies omistaa metsäalueen, josta vainajan jäänteet löytyivät.

Toinen vapautetuista on vuonna 1983 syntynyt ikaalislainen mies. He olivat molemmat vangittuina epäiltynä rikoksentekijän suojelemisesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Nuori nainen edelleen vangittuna

Vangittuna on edelleen kaksi epäiltyä. Heistä toinen on henkirikoksen pääepäilty, 32-vuotias parkanolaismies, joka tunnusti maanantaina poliisin kuulusteluissa surmanneensa 21-vuotiaan ylöjärveläismiehen.

Toinen vangituista on vuonna 2001 syntynyt hämeenlinnalaisnainen. Nuori nainen on murhasta epäillyn, vuonna 1986 syntyneen parkanolaismiehen tuttuja, kuten myös vapaaksi päästetyt miehet.

–32-vuotias mies on tunnustanut poliisille teon. Myös nainen on edelleen syytä pitää vangittuna, Nieminen sanoo.

Poliisille on muodostunut kuva siitä, miten tapahtumailta, 28. joulukuuta 2018 on edennyt. Motiivi teolle on kuitenkin edelleen epäselvä.

–Poliisilla ei ole selvää käsitystä teon motiivista. Se selviää myöhemmin tuomioistuimessa, Nieminen totesi tiistaina.

Poliisi teki tutkimuksia Parkanon epäillyllä surmapaikalla perjantaina. Alueen valvonta jatkuu keskiviikkoon asti.

Tapahtumien päälinjat jo selvillä

Poliisi on kuulustellut kaikkia neljää tapaukseen liittyvää epäiltyä, ja tapahtumien päälinjat ovat Niemisen mukaan jo hyvin selvillä.

–Yksityiskohdista on enää kyse, niitä vielä viilailemme. Niiden perusteella selviää, ketä aikanaan epäillään ja syytetään mistäkin.

Parkanon aseman läheisestä metsiköstä löytyi ruumis viime viikon torstaina aamupäivällä. Tutkinnassa selvisi, että ruumis on 21-vuotiaan ylöjärveläismiehen, joka katosi joulukuussa 2018.

Henkirikoksen epäillyksi tapahtumapäiväksi on kirjattu 28. joulukuuta 2018.

Rikosnimike murha liittyy siihen, että poliisi epäilee henkirikosta suunnitelmalliseksi.

Päätekijäksi epäilty pidätettiin kotinsa läheltä Parkanossa viime viikon maanantaina. Kaksi muuta osalliseksi epäiltyä otettiin kiinni samana päivänä Parkanossa. Viimeinen epäilty otettiin kiinni keskiviikkona, hänkin Parkanosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut