Nainen heräsi keskellä yötä, kun asunnossa hiippaili joku - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Nainen heräsi keskellä yötä, kun asunnossa hiippaili joku – Mies esitti olevansa vartija ja kertoi asuvansa Pohjanmaalla

Mouhijärven keskustassa Sastamalassa ainakin kahteen rivitaloasuntoon murtauduttiin viikonloppuna yöllä asukkaiden nukkuessa. Kuvituskuva.

22.2.2019 12:00

85-vuotias nainen heräsi, kun joku hiippaili hänen rivitaloasunnossaan Mouhijärven Koivukujalla sunnuntain vastaisena yönä kello 2.30.

Nainen nousi sängystä ylös ja meni katsomaan. Olohuoneesta tuli mies taskulampun kanssa.

Asukas kysyi mieheltä, onko hän kauankin asunnossa hiippaillut. Mies kertoi olevansa vartija ja huomanneensa, että asunnon ovi oli jäänyt auki. Hän selitti, että alueella on tapahtunut paljon murtoja ja siksi hänkin on liikkeellä. Mies sanoi, että oli juuri tulossa herättelemään asukasta.

Asukas pani merkille, että mies puhui murretta ja kysyi, että missä mies asuu. Tämä vastasi, että Pohjanmaalla.

Sitten mies poistui asunnosta ja lähti kävelemään Koivukujaa pitkin. Koivukuja sijaitsee Mouhijärven keskustassa.

Seuraavana aamuna 85-vuotias nainen kertoi omaisilleen, että hänellä kävi yöllä miesvieras. Sen jälkeen omaiset ottivat yhteyttä poliisiin.

Asukas ei huomannut, että mitään olisi asunnosta viety. Omainen arveli, että voro tuli yllätetyksi ja paikkojen penkominen asunnossa keskeytyi, kun asukas heräsi.

Kun seuraava päivä valkeni, kävi ilmi, että myös rivitalon toisessa asunnossa oli käyty yön tunteina asukkaiden nukkuessa. Asunnosta oli kadonnut lompakko.

Rikoskomisario Anssi Köykkä vahvistaa viikonloppuyön tapahtumat Koivukujalla. Näiden kahden asunnon ovista löytyi murtojälkiä.

Köykkä sanoo, että kyseisissä asunnoissa yhtäläistä oli se, etteivät ovet olleet takalukituksessa.

–Lukkokieleke oli saatu hivutettua sisäänpäin niin, että ovi oli saatu auki. Poliisi tarkisti, että rivitalon muissa asunnoissa lukot olivat takalukossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut