Intercity-juna törmäsi kaivuriin 180 kilometrin tuntinopeudella Parkanossa – Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa: "Melkoinen tuuri tässä on käynyt" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Intercity-juna törmäsi kaivuriin 180 kilometrin tuntinopeudella Parkanossa – Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa: "Melkoinen tuuri tässä on käynyt"

Pelastuslaitoksen työntekijät tutkivat junaonnettomuudessa vaurioitunutta kaivinkonetta Parkanossa sunnuntaina iltapäivällä.

3.2.2019 14:59 | Päivitetty 3.2.2019 15:49

VR:n Helsingistä Ouluun matkalla ollut Intercity 23-juna törmäsi sunnuntaina iltapäivällä radalla lumitöissä olleeseen kaivinkoneeseen Parkanossa. Pirkanmaan pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen kello 12.57. Kaivuriin oli kytketty harjakone, johon veturin nokka osui. Junan nopeus oli törmäyshetkellä 180 kilometriä tunnissa. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

–Veturin- ja kaivinkoneenkuljettaja sekä matkustajat ovat kunnossa, sanoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen.

Rata-alueelta katkaistiin onnettomuuden vuoksi virrat ja muu raideliikenne keskeytettiin. Hiltusen mukaan sähköjen palauttamista suunnitellaan iltapäivän aikana.

–Melkoinen tuuri tässä on käynyt kaivinkoneen ja veturinkin kuljettajalla. Vauhti on ollut kova, Hiltunen sanoo.

Onnettomuuspaikalle saapui alkuvaiheessa myös Finnhemsin lääkärihelikopteri.

Runsas lumisade on vaikeuttanut sunnuntaina junaliikennettä. VR:n mukaan sääolosuhteet vaikuttavat etenkin junaratojen vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Sää aiheuttaa ongelmia myös junakalustolle.

Onnettomuusjuna seisoi sunnuntaina Parkanon aseman lähettyvillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: