Autoilija peruutti suoraan poliisiauton keulaan Kangasalla ja koetti piiloutua lumihankeen – Lempäälässä toinen lähti pakomatkalle, jonka päätteeksi sammui terassille - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Autoilija peruutti suoraan poliisiauton keulaan Kangasalla ja koetti piiloutua lumihankeen – Lempäälässä toinen lähti pakomatkalle, jonka päätteeksi sammui terassille

Lempäälässä poliisia karkuun lähtenyt kuljettaja koetettiin pysäyttää Nokkatiellä. Hän pääsi karkuun ja suistui tieltä Tampereentiellä.

3.2.2019 10:18

Lempäälässä poliisi joutui takaa-ajoon, kun se sai ilmoituksen mahdollisesti päihtyneestä kuljettajasta noin kello 21.30. Auto tuli vastaan Tampereentiellä, ja partio pysäytti kuljettajan Nokkatiellä. Kun poliisi pääsi auton kuljettajan oven kohdalle, kuljettaja lähti kääntämään autoa ympäri ja lähti kovalla vauhdilla pakoon poliisia.

Poliisitiedotteessa kerrotaan, että poliisi tunnisti henkilön tässä vaiheessa. Tämä vaikutti olevan erittäin päihtynyt.

Kuljettaja ajeli kovaa vauhtia Tampereentietä Tampereen suuntaan ja pääsi jatkamaan matkaa vielä noin pari kilometriä. Kun poliisi tavoitti auton seuraavaksi, se havaittiin suistuneena tieltä Tampereentien varrella. Auton kuljettaja oli paennut paikalta.

Mies löydettiin sivullisen havainnon perusteella sammuneena läheisen kiinteistön terassilta. Mies oli vahvasti päihtynyt, eikä suostunut puhalluskokeeseen, joten hänet vietiin verikokeeseen Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiapuun Acutaan. Tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Miehellä oli myös useita voimassa olevia etsintäkuulutuksia. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet passitettiin Kylmäkosken vankilaan etsintäkuulutuksen vuoksi.

Törmäys poliisiautoon

Noin kello kolmen aikaan aamuyöllä poliisipartio koetti pysäyttää henkilöauton Kangasalla Kangasalantiellä. Henkilöauton kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut poliisin pysäytysvaloja, vaan jatkoi matkaansa Nevakadulle, missä auto suistui lumikinokseen. Sieltä kuljettaja peruutteli pois ja osui suoraan poliisiauton keulaan. Poliisiauto kärsi lieviä vaurioita törmäyksessä.

Auto pääsi vielä jatkamaan matkaansa, mutta ajautui uudestaan lumipenkkaan Heikkiläntiellä. Kuljettaja lähti juoksemaan karkuun poliisia ja koetti piiloutua lumikasaan. Hänet saatiin kiinni.

Epäilty on 22-vuotias mies. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, haitanteosta virkamiehelle ja liikennerikkomuksesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: