Yle: Helsingin Uudessa lastensairaalassa kosteusvahinkoja kolmessa kerroksessa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yle: Helsingin Uudessa lastensairaalassa kosteusvahinkoja kolmessa kerroksessa – rakennus otettiin käyttöön syyskuussa

Uudessa lastensairaalassa aloitettiin työt syyskuussa 2018.

30.1.2019 11:20

Helsingissä viime syyskuussa käyttöön otetussa Uudessa lastensairaalassa on havaittu useita kosteusvahinkoja, kertoo Yle.

Lastensairaalan johto ja kiinteistön rakennuttanut SRV Rakennus kertovat Ylelle, että sairaalan käyttöönotto on sujunut pääasiassa hyvin. Sairaalan työntekijöiden mukaan ongelmia on kuitenkin riittänyt.

Kosteusvahinkoja on ollut ainakin rakennuksen kolmannessa, kuudennessa ja kahdeksannessa kerroksessa, mutta Yleä ei päästetty tutustumaan niihin tarkemmin.

SRV Rakennuksen projektipäällikön mukaan ainakin yhdessä vuodossa on kyse aliurakoitsijan taloteknisestä rakennusvirheestä. Kohteen rakentamiselle varattu aika oli kuitenkin projektipäällikön mukaan riittävä.

–Olen tietoinen, että meillä on ollut muutama pieni vesivahinko. Niitä on kuivattu ja yhdessä kohteessa kuivatus on vielä käynnissä. Rakentamisessa on tapahtunut joitakin pieniä virheitä, joiden seurauksena nämä ovat tapahtuneet, kommentoi Uuden lastensairaalan edustaja Pekka Lahdenne Ylen haastattelussa.

Vahingot eivät kuitenkaan Lahdenteen mukaan ole estäneet sairaalan suunniteltua toimintaa. Perheet ja henkilökunta ovat hänen mukaansa pitäneet tiloista.

Ylen mukaan sairaalan työntekijät ovat kirjanneet kuukausittain satoja muitakin huoltopyyntöjä. Sairaalan johto sanoo pyyntöjen olleen pieniä.

Uusi lastensairaala palkittiin lokakuussa Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: