Yhtiön kassaa käytettiin henkilökunnan pikapankkina: työnantaja kavalsi työntekijän ulosottoon meneviä rahoja – väitti uhrin itse vieneen ”vähintään saman määrän” kassasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yhtiön kassaa käytettiin henkilökunnan pikapankkina: työnantaja kavalsi työntekijän ulosottoon meneviä rahoja – väitti uhrin itse vieneen ”vähintään saman määrän” kassasta

Oulun käräjäoikeudessa kuullun mukaan kempeleläisfirman kassa toimi henkilökunnan pikapankkina. Huonostihan yhtiölle sitten kävi. Kuvituskuva.

27.1.2019 22:00

Käräjillä 41-vuotias entinen toimitusjohtaja myönsi kavallussyytteen oikeaksi. Menettely oli johtunut siitä, että yrityksen taloudellinen tilanne oli sen verran heikko, ettei hän voinut tilittää rahamäärää ulosottoon.

Taloustilanne olikin paha. Pieni osakeyhtiö ajautui konkurssiin vuonna 2016.

Käräjäoikeus tuomitsi tiistaina yhtiön entisen toimitusjohtajan kavalluksesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 41-vuotiaan naisen tulee maksaa rikoksella hankkimansa 7320 euroa takaisin uhrilleen, jonka ulosottovelka ei aikanaan vastaavalla summalla lyhentynyt.

Syytetty myönsi korvausvaatimuksen perusteeltaan, mutta kiisti sen määrällisesti. Vaadittu määrä ei ole oikea.

”Lappua vastaan, lappu takaisin”

Ex-toimitusjohtaja väittää, että asianomistaja eli yrityksen entinen työntekijä oli itse ottanut yhtiön kassasta rahavaroja vähintään saman määrän kuin mitä hän oli jäänyt tilittämättä ulosottoon.

Oikeudessa entinen työntekijä myönsi ottaneensa yhtiön kassasta lainaksi rahaa. Se oli ollut yhtiössä yleinen tapa. Lainatessaan rahaa hän kirjoitti siitä kassaan lapun. Kun hän maksoi rahat takaisin, otti hän lapun pois.

Tällaista oli tapahtunut useita kertoja. Työntekijän mukaan hän oli aina maksanut kassasta lainaamansa rahat takaisin.

Oulun käräjäoikeus katsoo, ettei asiassa ole esitetty riittävää selvitystä, että asianomistaja olisi jättänyt maksamatta takaisin kassasta ottamiaan rahoja. Tuomitun tulee maksaa koko kavallussumma takaisin.

Työntekijää ei oikeudessa kuitenkaan syytetty, vaan hän oli ainoastaan uhrin asemassa.

Tuore käräjätuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi vielä valittaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos