Ravintoloitsija vaihtoi ravintolan ulkoseinien värin punaisesta siniseksi – Iso sakko ja lisää paukkuu joka viikko - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ravintoloitsija vaihtoi ravintolan ulkoseinien värin punaisesta siniseksi – iso sakko ja lisää paukkuu joka viikko

Naantalin rakennusvalvonnan mukaan rakennuksen värin pitää olla punamullan punainen.

27.1.2019 16:30

Ravintolan ulkoseinien väärästä väristä on syntynyt erikoinen kiista Naantalissa. Kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee ensi viikolla kiistaa Velkuan Teersalossa sijaitsevan Rantaklubin seinien väristä.

Kiinteistön omistaja FSD-Group Oy haki vuosi sitten lupaa vaihtaa ulkoseinien väri punaisesta sinertäväksi. Lupaa ei myönnetty, sillä kaavoitusarkkitehdin lausunnon mukaan sinertävä väri ei sovellu rannan rakennusten vallitsevaan ja perinteiseen värisävyyn.

Yritys kuitenkin maalautti rakennuksen siniseksi. Naantalin rakennusvalvontatoimisto otti yritykseen asian tiimoilta syksyllä, mutta kehotus värin ennallistamisesta punaiseksi ei tuonut tulosta.

Yritys huomautti, että samaa sinistä sävyä löytyy rannalta muualtakin. Viereisen ravintolan yrittäjä on ilmoittanut, ettei vastusta kiinteistön maalausta siniseksi.

Naantalin kaupunki ei ole jättämässä asiaa sikseen. Keskiviikkona kokoontuvalle lautakunnalle esitetään, että yritykselle asetetaan 2000 euron uhkasakko, jonka mukaan väri pitää vaihtaa punamullan punaiseen toukokuun loppuun mennessä.

Uhkasakkoa kertyy kiinteän 2000 euron lisäksi 200 euroa jokaiselta kalenteriviikolta. Lisäksi asiasta ilmoitetaan poliisille esitutkintaa varten maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: