Katto putosi ammattiopiskelijan päälle Tampereella kesken tunnin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Katto putosi ammattiopiskelijan päälle Tampereella kesken tunnin

Ammattikoululla sattui torstaina tapaturma Tampereella. Tredu sanoo selvittävänsä kiinteistön turvallisuutta.

24.1.2019 21:38

Pyynikin ammattioppilaitoksen sisäkatto petti torstaina aamupäivällä vaarallisesti.

Katossa ollut kipsilevy irtosi kiinnityksistään ja putosi miesopiskelijan päähän. Opiskelija tarvitsi tilanteen jälkeen ainakin jonkinasteisia hoitotoimenpiteitä.

Tampereen seudun ammattioppilaitoksen Tredun Pyynikin toimipisteestä vastaava koulutusjohtaja Virpi Siiranen vahvistaa tapahtuneen. Siirasen tietojen mukaan opiskelija ei loukkaantunut vakavasti, mutta terveydentilaan liittyvät tiedot kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin.

–Opiskelija on ohjattu terveydenhuoltoon, ja hän on saanut tarvittavan hoidon. Kyllä he ovat pitäneet hänestä huolta, Siiranen kommentoi.

Koulutusjohtaja lisää vielä, ettei hänellä ole tarkkaa tietoa opiskelijan voinnista.

Pyynikin ammattioppilaitos on remontoitu melko äskettäin. Koulutuspäällikkö pitää tapahtumaa vakavana siitä huolimatta, että vakavia vammoja ei tällä tietoa syntynyt. Tredu aikoo tarkastella turvallisuusasioita ja vaatii, että kiinteistön omistaja Tredu-Kiinteistöt toimii asiassa.

–Totta kai me suhtaudumme tähän äärettömän vakavasti. Otamme yhteyttä isännöitsijään ja katsomme, missä yleensäkään voidaan liikkua.

–Huomenna selviää, kuinka paljon yleensäkään on levyjä, joissa voi olla tällaista mahdollisuutta. Eristämme kaikki tilat, joissa on vähääkään tällaista, Siiranen sanoo.

Tarkastuksessa äskettäin puutteita

Kiinteistössä pidettiin noin viikko sitten saneerauksen jälkeinen takuutarkastus, jossa oppilaitoksen henkilökunta raportoi mahdollisista puutteista urakoitsijalle ja Tredu-Kiinteistöille. Siiranen ei ollut itse tarkastuksessa paikalla, mutta kertoo kuulleensa, että huomautettavaa oli.

–Joissakin tiloissa oli ollut häikkää. Meidän paikalla olleet edustajamme olivat tuoneet tätä tietoa siellä.

Oliko kiinteistön omistaja sitä mieltä, että tilanne ei vaadi toimia?

–Kiinteistön omistaja on ollut paikalla. En osaa sanoa, miten he ovat reagoineet. Tästä on tietysti vähän aikaa, mutta jos asia on vakava, totta kai täytyisi puuttua heti.

Siiranen ei torstaina illalla vielä tiennyt, onko kiinteistössä oleilu tällä hetkellä turvallisuusriski. Hän toistaa näkemyksensä siitä, että asiaan täytyy reagoida.

–Se on ensimmäinen asia, mitä lähdemme aamulla selvittämään. Jos minä nyt oikeassa olen, tällaista levyä on siellä joka puolella. Tarvitsemme totta kai asiantuntemusta, mitä tehdään.

Takuutarkastuksessa paikalla ollut Tredun toimipistepäällikkö Sisko-Liisa Sillanpää kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Tredu-Kiinteistöjen teknistä isännöitsijää Pauli Heinosta ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Kattojen romahdukset ovat aiheuttaneet joitakin läheltä piti -tilanteita viime aikoina. Marraskuussa Oulunkylän alakoulun luokan katto tuli alas Helsingissä. Edelleen marraskuussa Loviisan Harjunrinteen koulun ruokalan sisäkatto putosi. Näissä romahduksissa kukaan ei kuitenkaan jäänyt alle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos