Kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan vakava sairaus uusiutui - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan vakava sairaus uusiutui – jää sairauslomalle eduskunnasta ja vaaleista sivuun

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on ilmoittanut sairastuneensa vakavasti.

24.1.2019 15:22

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskuntatyöstä. Feldt-Ranta kertoo blogissaan, että hänen mahasyöpänsä on uusiutunut.

Terveydentilansa vuoksi hän aikoo jättää väliin myös huhtikuun eduskuntavaalit. Asiasta tiedotti myös SDP.

–Huonoja uutisia on aina vaikea kohdata ja kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään. Omalta kohdaltani ikävä uutinen on, että mahasyöpäni on uusiutunut, hän kirjoittaa.

Feldt-Ranta sairastui mahasyöpään ensimmäistä kertaa vuonna 2009, noin pari vuotta sen jälkeen, kun hänet valittiin ensimmäistä kertaa eduskuntaan.

Hän on kertonut sairastumisestaan julkisuudessa avoimesti. Syöpä on myös kerran aikaisemmin uusiutunut, mutta hän on molemmilla kerroilla toipunut sairaudesta.

–Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen, hän kirjoittaa.

Valittiin eduskuntaan 2007

Maarit Feldt-Ranta valittiin Uudenmaan vaalipiiristä eduskuntaan vuonna 2007. Nykyinen eduskuntakausi on hänelle kolmas.

50-vuotias Feldt-Ranta on pyrkinyt myös SDP:n presidenttiehdokkaaksi vuonna 2017. Tuolloin puolue valitsi ehdokkaakseen Tuula Haataisen. Feldt-Ranta on myös toiminut Ylen hallintoneuvoston jäsenenä.

SDP:n puheenjohtajan ensimmäinen sijainen, varapuheenjohtaja Sanna Marin kirjoittaa Twitterissä, että puolueen sisällä ollaan "surullisia ja järkyttyneitä" Feldt-Rannan sairastumisen vuoksi.

–Ajatuksemme ovat Maaritin ja hänen läheistensä luona. Toivomme kunnioitusta hänen ja hänen perheensä yksityisyyttä kohtaan, Marin toteaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos