Oulun koulu-uhkaus siirtyy syyteharkintaan, oppilas kertoi vain vitsailleensa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Oulun koulu-uhkaus siirtyy syyteharkintaan, oppilas kertoi vain vitsailleensa – Poliisi jyrähtää: ”Uhkailulla on aina seuraamukset, vaikka ne olisi heitetty läpällä”

Oulussa sijaitsevassa Kellon koulussa koettiin aiheeton uhkaus oppilaan toimesta.

24.1.2019 18:20

Oulussa sijaitsevaa Kellon koulua uhattiin netin keskustelupalstalla 11. tammikuuta.

Poliisi on suorittanut esitutkinnan asiasta ja se siirtyy syyteharkintaan.

Rikoksesta epäillään koulun alaikäistä oppilasta. Hän on kertonut kuulustelussa kirjoittaneensa uhkaukset hetken mielijohteesta ja vitsinä. Hänellä ei ole kertomansa mukaan ollut mitään aikeita toteuttaa uhkaustaan. Lisäksi hän on ajatellut, ettei kukaan ota uhkausta tosissaan.

Poliisi muistuttaa suhtautuvansa kouluihin kohdistuviin uhkauksiin aina äärimmäisen vakavasti. Uhkauksen tultua poliisin tietoon, on poliisilla mahdollisuus käyttää erilaisia pakkokeinoja tapahtumien selvittämiseksi. Pakkokeinoja voivat olla muun muassa kiinniotot, kotietsinnät ja takavarikoinnit. Tieto tapahtuneesta säilyy myös oman aikansa poliisin rekistereissä, millä voi olla merkitystä nuoren tulevaisuuden suhteen.

–Uhkailulla on aina seuraamukset, vaikka ne olisi heitetty niin sanotusti "läpällä". Näin ei tule toimia ja nuorten on syytä ymmärtää tämä, korostaa rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen tiedotteessa.

Poliisi toivoo vanhempien keskustelevan lastensa kanssa koulu-uhkauksista. Korhonen muistuttaa, että koulu-uhkauksen esittäminen aiheuttaa joka kerta suuren viranomaisoperaation ja sitoo runsaasti poliisin resursseja. Uhkaukset saattavat aiheuttaa myös turvattomuuden ja jopa pelon tunteita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos