Suomalaiset hassasivat eiliselle lottokierrokselle valtavan määrän rahaa, mutta potti ei kasva ensi viikolla - Näin Veikkaus selittää tilannetta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomalaiset hassasivat eiliselle lottokierrokselle valtavan määrän rahaa, mutta potti ei kasva ensi viikolla - Näin Veikkaus selittää tilannetta

20.1.2019 13:57

Perinteisessä lauantai-illan lottoarvonnassa olisi eilen ollut tarjolla hurjat 15 miljoonaa euroa. Suomalaiset syöksyivätkin sankoin joukoin pelipisteille: Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa kertoo, että suomalaiset eivät ole pelanneet kahteen vuoteen lottoa niin paljon kuin eiliselle kierrokselle.

–Nyt oli poikkeuksellista lottoinnostusta, Auremaa vahvistaa.

Lauantaisaunojen jälkeen kukaan ei kuitenkaan päässyt kiljumaan riemusta uutena monimiljonäärinä, sillä yhdenkään sielun kupongilta ei löytynyt seitsemää oikein.

Ensi lauantaina lottopotti on tismalleen sama, eli 15 miljoonaa euroa. Kuuma peruna onkin nyt se, miksei potti kasva, vaikka suomalaiset työnsivät peliin rahojaan sankoin joukoin?

–Potti voi sääntöjen mukaan kasvaa periaatteessa kuinka suureksi tahansa. Joka viikko määrittelemme uusiksi, minkä verran. Tätä pottia on nostettu taannoin merkittävästi enemmän kuin mitä laskennallisesti olisi ollut syytä, kun on haluttu tarjota ennätyspotteja, Auremaa selittää.

–Potti on vielä ensi viikon tuon 15 miljoonaa. Jos se ei mene jakoon, niin sitten katsotaan, mitä se on. Sitä ei vielä tiedetä.

Ennätysaika

Lauantain lotossa on vietetty pitkään hiljaiseloa uusien lottomiljonäärien suhteen. Edellinen 7 oikein -tulos on niinkin kaukaa kuin kolmen kuukauden takaa: 20. lokakuuta viiden hengen nettiporukka voitti 6,5 miljoonaa euroa.

–Tämä on ennätys. Ei ole koskaan kestänyt näin kauan, että potti olisi jäänyt jakamatta, Auremaa sanoo.

Eilisen kierroksen oikeat numerot olivat 6, 19, 20, 26, 30, 37 ja 40.

Auremaalla on arvio sille, miksei täysosumia löytynyt.

–Liekö sitten johtunut siitä, että tuli aika isoja numeroita. Suomalaiset tykkäävät pelata pienempiä numeroita, siellä on sukulaisten ja omia syntymäpäiviä.

Pienten numeroiden suosiosta on esimerkkejä lottohistoriasta, muun muassa marraskuulta 2011.

2011 kierroksen 46 oikea rivi oli 2, 4, 9, 10, 16, 19, 39. Oikeat numerot löytyivät peräti kuudelta kupongilta, joista yksi sattui olemaan vielä kymmenen hengen porukkapeli. Tämän porukkapelin osalliset saivat kuitata miljoonapotin sijaan 83 000 euroa per pää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: