Valkeakosken kaksoismurha: Epäillyt tamperelaismiehet eivät ole selvittäneet asiaa poliisin kanssa 20.1.2019 - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Valkeakosken kaksoismurhan epäiltyjä päästy kuulemaan – "Ovat käyttäneet tehokkaasti hyväkseen oikeutta olla selvittämättä asiaa"

Lempääläntie 15:ssä sijaitsevasta asunnosta löydettiin kaksi miesuhria sen jälkeen, kun asuntoon oli menty tulipalosta tehdyn hälytyksen takia. Hälytyksen teki savua haistanut naapuri.

20.1.2019 21:16

Sisä-Suomen poliisi on sunnuntaipäivän aikana päässyt kuulemaan Valkeakosken kaksoismurhasta kiinni otettuja tamperelaismiehiä.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen tosin sanoo, että tulokset ovat olleet laihoja.

–He ovat käyttäneet tehokkaasti hyväkseen oikeutta olla selvittämättä asiaa, rikosylikomisario sanoo.

Mitä se tarkoittaa?

–Se lause sisältää kaiken, Kinnunen toteaa.

Onko päivän aikana selkeytynyt, mitä Lempääläntie 15:ssä tapahtui perjantai-iltana?

–Poliisilla on oma käsitys asiasta, mutta se vaatii tietenkin, että ihmiset jotakin sanovat. Muuten on turha lähteä arvailemaan, Kinnunen sanoo.

Kinnusen mukaan molemmat epäillyistä ovat ”poliisin tuttuja”. Hän ei ole kuitenkaan vielä päässyt tarkistamaan heidän rikostaustaansa.

Rikosylikomisario sanoo, että tutkinta on täydessä käynnissä ja poliisi on sunnuntain aikana puhuttanut useita ihmisiä.

Kinnunen aikoo tehdä maanantaina päätöksen siitä, vaatiiko hän epäiltyjä vangittavaksi.

Poliisi etsi lauantaina punaista autoa, joka löytyi lopulta poltettuna Akaasta. Kinnusen mukaan auto kuului toiselle uhreista.

Tältä rappukäytävässä näytti lauantaina iltapäivällä:

Uhrit valkeakoskelaisia

Poliisi otti lauantaina kiinni kaksi 1980-luvun puolivälin tienoilla syntynyttä tamperelaismiestä, joita epäillään Valkeakoskella paljastuneesta kaksoismurhasta, tuhotyöstä ja vahingonteosta. Toinen epäilty on syntynyt 1985 ja toinen 1989. Heitä ei päästy heti kuulemaan epäiltyjen vahvan päihtymystilan takia.

Lempääläntie 15:ssä sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi lauantain vastaisena yönä kaksi miesuhria, joista toinen oli syntynyt vuonna 1980 ja toinen vuonna 1989. He olivat kotoisin Valkeakoskelta.

Alun perin Lempääläntie 15:een tehtiin hälytys tulipalosta myöhään perjantai-iltana kello 23.30.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: