Donald Trump ja Kim Jong-un tapaavat helmikuun lopussa – johtajien tapaamispaikkaa ei ole vielä päätetty - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Donald Trump ja Kim Jong-un tapaavat helmikuun lopussa – johtajien tapaamispaikkaa ei ole vielä päätetty

Kim Jong-un ja Donald Trump tapasivat viime kesäkuussa Singaporessa.

19.1.2019 12:06

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat toisen kerran helmikuun lopussa, kertoo Valkoinen talo.

Trump tapasi The Guardianin mukaan perjantaina Pohjois-Korean korkea-arvoisen kenraalin Kim Jong-cholin Valkoisessa talossa. Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo tapasi Kim Jong-cholin. Tapaamisissa keskusteltiin ydinaseriisunnasta ja tulevasta huippukokouksesta.

Trumpin ja Kim Jong-unin ensimmäinen tapaaminen oli viime vuoden kesäkuussa Singaporessa. Tapaamisessa Pohjois-Korea sitoutui ydinaseriisuntaan, mutta merkittävää edistystä asian suhteen ei ole tapahtunut.

Tapaamisen jälkeen Pohjois-Korea ei ole tehnyt ydin- eikä ohjuskokeita, mutta on havaittu, että Pohjois-Korea on jatkanut uraanin rikastamista ja lisännyt ohjustuotantoaan. Yhdysvallat ei ole tapaamisen jälkeen suorittanut yhteisiä sotaharjoituksia Etelä-Korean kanssa.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kertoi The Guardianin mukaan perjantaina, että Pohjois-Korea on tehnyt "hyvässä hengessä todella hyviä askeleita" eteenpäin. Hän kuitenkin lisäsi, että pakotteet Pohjois-Koreaa kohtaan jatkuvat niin kauan kunnes maan ydinohjelma on lakkautettu.

Tulevaa tapaamispaikkaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta mahdolliseksi kokouspaikaksi on esitetty muun muassa Hanoita, Bangkokia ja Havaijia. Ennen Trumpin ja Jong-unin viimekertaista tapaamista uutistoimisto Bloomberg nosti Helsingin yhdeksi mahdolliseksi tapaamispaikaksi.

Lähde: The Guardian

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos