Erikoissyyttäjä Robert Mueller kiistää väitteet, että Trump olisi kehottanut ex-asianajajaansa Michael Cohenia valehtelemaan kongressille - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Erikoissyyttäjä Robert Mueller kiistää väitteet, että Trump olisi kehottanut ex-asianajajaansa Michael Cohenia valehtelemaan kongressille

Michael Cohen sai kolmen vuoden vankeusrangaistuksen viime joulukuussa valehtelusta Yhdysvaltain kongressille.

19.1.2019 10:02

Uutissivusto Buzzfeedin mukaan presidentti Donald Trump kehotti entistä asianajajaansa Michael Cohenia valehtelemaan kongressille hänen liiketoimistaan Venäjällä. Uutissivuston mukaan Trump pyysi Cohenia kertomaan kongressille, että neuvottelut Trumpin pilvenpiirtäjän rakentamisesta Moskovaan loppuivat kuukausia aikaisemmin kuin ne oikeasti loppuivat, jotta Trumpin yhteyttä projektiin voitaisiin hämärtää.

Cohen oli aikaisemmin kertonut kongressille, että neuvottelut venäläisten kanssa pilvenpiirtäjä Trump Towerista olivat käynnissä vuoden 2015 syyskuun ja vuoden 2016 tammikuun välillä. Nyt Cohen sanoo, että neuvottelut jatkuivat aina heinäkuuhun asti, jolloin Trump oli jo ehdolla presidentiksi.

Buzzfeedin lähteinä uutisessa on kaksi Trumpin Venäjä-yhteyksiä tutkivaa liittovaltion rikostutkijaa.

Trumpia on syytetty, että hänellä olisi ollut presidentinvaalikampanjan aikana yhteyksiä ja liiketoimia Venäjällä. Trump on toistuvasti kiistänyt väitteet.

Erikoissyyttäjä ja Venäjä-tutkintaa johtava Robert Mueller kiistää väitteet, että heillä olisi tietoa presidentti Trumpin pyytäneen Cohenia valehtelemaan kongressille. Muellerin toimisto kertoo, että Buzzfeedin paljastamat tiedot eivät pidä paikkaansa.

Toimiston lähettämässä tiedotteessa ei tarkemmin yksilöidä, mitkä Buzzfeedin tiedot eivät pidä paikkaansa.

Trump on myös jo kommentoinut uusia väitteitä. Hänen mukaansa Cohen pyrkii "alentamaan omaa tuomiotaan".

Buzzfeedin päätoimittaja Ben Smith kertoi lauantaina twiitissään, että he seisovat väitteidensä takana ja pyysi erikoissyyttäjää erittelemään, mitkä väitteet hän kiistää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos