Iina, 25, piirsi seiniin, koska budjetti ei venynyt tapettiin: apuna jopa kattilan kansi - tältä lopputulos näyttää - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Iina, 25, piirsi seiniin, koska budjetti ei venynyt tapettiin: apuna jopa kattilan kansi - tältä lopputulos näyttää

20.1.2019 11:00

Kodin ilmettä voi uudistaa hyvin pienellä budjetilla. Sen todistaa Iina Kurjasen, 25, hauska idea ”tapetin” tekemisestä itse.

Iina halusi olohuoneeseensa uutta ilmettä. Hän katseli erilaisia tapettivaihtoehtoja.

–Ne, jotka olisin halunnut, olivat älyttömän kalliita. Sitten ajattelin, että voisin kokeilla maalaamista.

Tältä Iinan tekemä kuvio eteisessä näyttää.

Iina haki inspiraatiota ja etsi sapluunoita netistä. Mistään ei kuitenkaan löytynyt sellaista ideaa, jonka Iina olisi kelpuuttanut seinälleen.

–Ajattelin, että miksi en itse kokeile piirtää vain ääriviivoja seinälle.

Iina testasi ideaansa ensin eteisen seinään. Muotit hän leikkasi pahvilaatikosta mattoveitsellä ja kynäksi valikoitui hopeatussi - sellainen, jota esimerkiksi joulukorttiaskarteluissa käytetään.

Työhön ei tarvittu kuin pahvista tehty sapluuna ja hopeatussi. Iina kehottaa hankkimaan vähintään kaksi saman valmistajan kynää, jos piirrettävä seinä on iso. Näin väri ei lopu kesken ja sävy on sama.

Eteisen seinä onnistui niin hyvin, että hän päätti tehdä näyttävämmän kuvion olohuoneen seinään. Idean kuviolle hän sai kotinsa verhoista.

–Ajattelin, ettei tuo varmaan kovin vaikea ole piirtää. Otin pahvilaatikon ja kynän käteen ja piirsin mallin kattilan kannen ja dvd-kotelon avulla.

Seinän ”tapetoinnissa” meni reilu kolme tuntia. Toisella kädellä Iina painoi pahvisapluunaa seinää vasten ja toisella hän piirsi.

–Loppua kohden alkoi tuntua kädessä. Muutaman kerran lipsahtikin.

Erheet Iina poisti kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanupuikolla. Muutamaa viivaa pitää vielä parannella, sillä tussista loppui muste kesken projektin.

Hiljalleen seinä täyttyi kuvioista. Iina piirsi kuvion maalattuun seinään.

Korjausten jälkeen seinä on Iinan silmään täydellinen.

–Erityisen ihanan siitä tekee se, että hopeatussi kiiltää kauniisti tietyssä valossa.

Piirtämisprojektit eivät välttämättä jääneet Iinan osalta tähän. Keittiön seinä on maalattu petroolinsiniseksi ja Iinalta löytyy kultainen tussi.

–Se voisi näyttää aika hyvältä, Iina pohtii.

Iina jakoi kuvan seinästään Moderni ja skandinaavinen sisustus -ryhmässä. – Kun budjetti ei ihan riittäny tapettiin, niin päätin piirtää ite, hän viestitti. Kuva keräsi yli 4500 tykkäystä ja sata kommenttia. Ihmiset halusivat tietää, miten Iina kuvioinnin teki, ja lopputulosta ja ideaa kehuttiin vuolaasti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos