Viking Mariella ei päässyt yöllä Maarianhaminaan, Rosellan iltalähtö peruttu - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lähestyvä myrsky aiheuttaa jo ongelmia: Viking Mariella ei päässyt yöllä Maarianhaminaan, Rosellan iltalähtö peruttu – ”Tuuli on niin kova”

Viking Rosella oli vaikeuksissa myrskyssä myös marraskuussa 2010.

1.1.2019 13:46

Itämerellä ensi yönä pauhaava talvimyrsky siirtää katseet myös liikennöiviin aluksiin. Puhaltavan tuulen ensimmäiset vaikutukset on jo nähty: Tukholmasta viime yönä palannut Viking Linen Mariella ei päässyt pysähtymään Maarianhaminassa, vaan se tuli suoraan Helsinkiin.

–Tuuli oli niin kova siihen aikaan, että se jätti Maarianhaminan väliin kello 23.45, Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi tiistaina aamupäivällä.

Tuulet ovat vasta nyt voimistumassa ja myrsky on kovimmillaan ensi yönä. Viking Line perui hetki sitten Rosella-aluksen iltalähdön, jonka piti lähteä kello 18.30 Maarianhaminasta. Rosella liikennöi Maarianhaminasta Kapellskäriin.

–Tuuli tulee olemaan niin kova. Se päätös tehtiin hetki sitten. Liikennepäällikkö soitti minulle juuri, Boijer-Svahnström sanoo.

Turkuun palaavien alusten pitäisi pysähtyä yöllä Långnäsissä Maarianhaminassa.

–Siitä tullaan varoittamaan matkustajia, jotka ovat palaamassa Ahvenanmaalle. Långnäs voi olla vaikea. Vielä ei uskalla sanoa mitään. Mutta varoitamme, että voi hyvinkin olla, että Långnäs jää väliin yöllä.

Myöhästymiset mahdollisia

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että varustamon alukset pystyivät liikennöimään viime yönä normaalisti ja aikataulussaan. Esimerkiksi Silja Symphony pääsi pysähtymään Maarianhaminassa.

Tuleva yö on kysymysmerkki.

–Kovimman myräkän pitäisi alkaa illan ja ensi yön aikana. Sen oikeastaan näkee vasta sitten, miten tulee käymään, Nöjd sanoo.

Nöjd kertoo, että ensi yön suurimpia riskejä on se, pääsevätkö alukset Maarianhaminaan.

–Ja jos on tosi kova myräkkä, niin silloin laivat hidastavat vauhtia, että asiakkailla olisi mukavampi matkustaa eikä keinuisi niin kovaa. Sitten voi tulla myöhästymisiä, mutta sen voi näkee vasta yön aikana.

Onko asiakkailta tullut yhteydenottoja?

–Ei ainakaan mitenkään suurissa määrin. Jotain yksittäisiä on voinut tulla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos