Syyttäjät vaativat NHL-tähti Jori Lehterälle vankeusrangaistusta kokaiinijutussa – Päätekijät hakivat kokaiinia saunan lokerosta ja mustasta sukasta tähtitornilla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Syyttäjät vaativat NHL-tähti Jori Lehterälle vankeusrangaistusta kokaiinijutussa – Päätekijät hakivat kokaiinia saunan lokerosta ja mustasta sukasta tähtitornilla

Huumeoikeudenkäynnissä osa epäillyistä peitti kasvonsa.

31.12.2018 10:14 | Päivitetty 31.12.2018 13:10

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on alettu käsitellä suurta kokaiinijuttua, jossa tamperelaismiehen epäillään tuoneen maahan yli 1,8 kiloa laimentamatonta kokaiinia. Kaksi muuta tamperelaismiestä on syytteessä saman kokaiinin levittämisestä.

Jutun kahden syyttäjän mukaan kokaiinin maahantuonnista vastasi Tampereen Kalevassa kirjoilla oleva, vuonna 1982 syntynyt mies. Hän toi kokaiinin maahan viidessä eri erässä alkuvuoden ja kesän 2018 aikana. Hän myös toimitti huumeet luovutuspaikkoihin ja otti niistä maksun kahdelta muulta mieheltä.

Mies kiistää syytteen kokonaan. Ulkomaalaistaustainen mies käyttää oikeudenkäynnissä tulkkia.

Tältä oikeussalissa näytti:

Syyttäjien mukaan kaksi muuta miestä ottivat huumeet vastaan ja myivät sitä eteenpäin useille ostajille. Syytteen mukaan miehet toimivat yhdessä, mutta vuonna 1984 syntynyt mies oli jonkinlainen johtohahmoEsitutkinnassa poliisi sai laite-etsinnässä haltuunsa videon tilanteesta, jossa johtohahmoksi väitetty moittii ja pahoinpitelee vuonna 1993 syntynyttä kumppaniaan eräässä tapaamisessa Pispalan Uittotunnelilla.

Syyttäjien mukaan kokaiini varastoitiin vuonna 1993 syntyneen miehen äidin liiketilaan Onkiniemessä sekä pojan asuntoon Hervannassa. Vuonna 1960 syntynyttä naista syytetään myös törkeästä huumausainerikoksesta.

Johtohahmoksi väitetty mies kiistää ohjeistaneensa vuonna 1993 syntynyttä miestä. Myös vuonna 1993 syntynyt mies kiistää toimineensa toisen miehen kanssa yhteistyössä. Hän myös kiistää, että hänen äitinsä olisi tiennyt huumeista.

Vastaajat myöntävät törkeän huumausainerikoksen, mutta kiistävät merkittävän osan syyttäjän teonkuvauksista.

Kokaiinia sukassa ja saunalokerossa

Syyttäjien mukaan huumeet maahan tuonut mies toimitti kokaiinin useissa erissä kahdelle muulle miehelle.

Esimerkiksi 28. helmikuuta sekä 16. toukokuuta 2018 mies vei kokaiinia Kaupinojan saunan lokerikkoon. Kaupinojan saunan ympäristöä käytettiin huumekauppaan myös kahtena muuna kertana.

31. heinäkuuta ja 8. elokuuta 2018 mies toimitti kokaiinia mustassa sukassa Kaupin tähtitornille.

Syytteen mukaan miehet myivät laimentamatonta kokaiinia lähes kilon ja laimentamaansa kokaiinia yli 900 grammaa. Syyttäjän mukaan miehet saivat teollaan rikoshyötyä yli 260 000 euroa.

11 henkilöä osti miehiltä kokaiinia. Heistä yksi oli NHL-kiekkoilija Jori Lehterä.

Jori Lehterä kiistää rikoksen

Syytteen mukaan Lehterä osti miehiltä kahdeksan grammaa kokaiinia 3. kesäkuuta ja 22. heinäkuuta 2018 välisenä aikana. Lisäksi hän yritti ostaa gramman kokaiinia 19. toukokuuta 2018.

Kun kaksikko oli ottanut vastaan huume-erän 31. heinäkuuta Kaupissa, heidän kännykkänsä paikantuivat lähelle Jori Lehterän mökkiä Kämmenniemessä.

Kuulusteluissa Lehterä kiisti koko ajan rikoksen ja kiisti myös käyttävänsä kokaiinia.

Satakunnan Kansa ei ole tavoittanut Lehterää kommentoimaan. Hänen nimensä julkaistaan jutuissa, sillä hän on maailmanlaajuisesti tunnettu urheilija ja esikuva, jonka mahdollisella huumausaineiden käytöllä tai hallussapidolla on yhteiskunnallista merkitystä.

Syyttäjä vaatii 10 vuoden vankeutta

Syyttäjä vaatii kokaiinin vastaanottaneelle ja levittäneelle ulkomaalaistaustaiselle miehelle 10 vuoden vankeusrangaistusta. Vuonna 1993 syntyneelle miehelle sekä kokaiinia maahan tuoneelle miehelle hän vaatii ainakin kahdeksan vuoden rangaistusta.

Vuonna 1960 syntyneelle naiselle syyttäjä vaatii kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistusta.

Jori Lehterä pelaa jääkiekkoa NHL:ssä.

Jutussa käsitellään myös toista suurta kokaiinihaaraa sekä pienempiä huumausainerikoksia. Niistä syyttäjä vaatii kolmelle muulle vastaajalle ehdottomia vankeusrangaistuksia kahdesta kuuteen vuotta.

Viidelletoista muulle vastaajalle syyttäjä vaatii joko ehdollisia vankeusrangaistuksia tai sakkoja. Jori Lehterälle syyttäjä vaatii viiden kuukauden vankeusrangaistusta.

Korjaus 31.12.2018 klo 10.26: Jutussa mainittu video ei ole poliisin kuvaama vaan laite-etsinnässä löydetty.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos