Poliisi nauhoitti salaa Jori Lehterän ja kokaiiniliigan päätekijäksi väitetyn miehen puhelinkeskustelun – Lehterä tapasi toisen pääsyytetyistä Jämijärvellä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisi nauhoitti salaa Jori Lehterän ja kokaiiniliigan päätekijäksi väitetyn miehen puhelinkeskustelun – Lehterä tapasi toisen pääsyytetyistä Jämijärvellä

Jori Lehterä (oik.) ja hänen ystävänsä.

31.12.2018 13:08 | Päivitetty 31.12.2018 13:40

Poliisin esitutkinnan perusteella NHL-kiekkoilija Jori Lehterä tunsi kaksi miestä, joiden syyttäjät väittävät olevan kokaiiniliigan päätekijöitä. Lehterän mukaan kokaiinijutun yksi pääsyytetyistä, vuonna 1984 syntynyt mies on hänen ystävänsä.

Lehterä muun muassa kertoi esitutkinnassa, että hän on maksanut ystävänsä vieroitushoidon.

Vuonna 1984 syntynyt tamperelaismies oli poliisin telekuuntelussa toukokuussa, kun Lehterä soitti hänelle:

Lehterä: Moi.

Ystävä: Moro.

Lehterä: Hä.

Ystävä: Moro.

Lehterä: Ei ku mä mietin vaan, että pääsisitkö käymään täällä.

Ystävä: Joo. Sit kun mä tuun takas Tampereelle. Lähetää joskus.

Lehterä: Juu juu, sit jossain vaiheessa.

Ystävä: Joo, okei.

Lehterä: Tääl on kaikkia [lista nimiä]. Tääl o paljo porukkaa.

Ystävä: Joo joo, okei.

Lehterä: Tuu morjestaa.

Ystävä: Okei, moi.

Huumeita Fat Ladyssä

Myös vuonna 1993 syntynyt mies oli yhteydessä Lehterään toukokuussa. Lehterä oli televalvontatietojen perusteella tuolloin Jämijärvellä.

Lehterä kertoi esitutkinnassa, että hän tutustui vuonna 1993 syntyneeseen mieheen aiemmin mainitun ystävänsä kautta. Vuonna 1993 syntynyt on yksi pääsyytetyistä kokaiinijutussa.

Lehterän mukaan mies ei kuulu hänen normaaliin ystäväpiiriinsä eikä liity työhön, urheiluun tai harrastuksiin.

Kuulustelussa vuonna 1993 syntynyt mies kertoi, että Lehterä pyysi häneltä kyytiä Jämijärveltä Tampereelle. Kun mies pääsi Jämijärvelle, Lehterä alkoikin miehen mukaan pyytää häneltä kokaiinia.

Lehterä kertoi kuulustelussa, että hän oli tuolloin kaverinsa polttareissa. Hän kiisti yrittäneensä hankkia kokaiinia. Hän kertoo, että yhteydenotossa oli kyse pihahommista.

Epäilty kävi Lehterän mökillä

Kun poliisit tarkkailivat vuonna 1993 syntyneen miehen autoa elokuussa, he näkivät sen ajavan Lehterän mökille Kämmenniemeen.

Lehterä myönsi myös sen, että hän tapasi vuonna 1993 syntyneen miehen yökerho Fat Ladyssä Tampereella useita kertoja kesäkuun ja heinäkuun aikana 2018. Lehterä sanoi kuulustelussa, että käynnit liittyivät vuonna 1993 syntyneen miehen työskentelyyn Fat Ladyssä.

Vuonna 1993 syntynyt mies puolestaan kertoi kuulustelussa, että hänen ainoa "työskentelynsä" Fat Ladyssä kesä-heinäkuussa oli kokaiinin myyntiä.

Mies kertoi myös, että hän myi pienissä erissä Lehterälle yhteensä 6–8 grammaa kokaiinia. Mies väitti, että kaupat tapahtuivat Tampereen baareissa.

Muitakin kiekkoilijoita sivuttii

Kuulustelussa Lehterältä kysyttiin myös vuonna 1984 syntyneen miehen yhteyksistä muihin jääkiekkoilijoihin:

–Esitutkinnassa on tullut ilmi, että sinun lisäksesi [vuonna 1984 syntynyt] on tekemisissä useiden muiden tunnettujen jääkiekkoilijoiden kanssa. Kerro mistä syystä, kuulustelija kysyi.

–Varmaan sen takia, kun se on ihan mukava ja sosiaalinen tyyppi. Se tuntee paljon ihmisiä, Lehterä vastasi.

Kuulusteluissa Lehterä kiisti koko ajan rikoksen ja kiisti myös käyttävänsä kokaiinia.

Lehterää ei ole tavoitettu kommentoimaan. Hänen nimensä julkaistaan, sillä hän on maailmanlaajuisesti tunnettu urheilija ja esikuva, jonka mahdollisella huumausaineiden käytöllä tai hallussapidolla on yhteiskunnallista merkitystä.

Uutista korjattu 31.12. klo 13.39: Ensimmäisessä kappaleessa Jori Lehterän etunimi oli kirjoitettu väärin Jereksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: