Urheiluselostaja tietää, mitä kilpaileminen on – joukossa useita Suomen mestareita - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Urheiluselostaja tietää, mitä kilpaileminen on – joukossa useita Suomen mestareita

Antti-Jussi Sipilä pelasi Korisliigassa 195 ottelua ja teki niissä keskimäärin 2,5 pistettä. Lisäksi hän pelasi 1. divisioonassa kolme kautta 17,6 pisteen keskiarvolla. Kuvassa Lahden Namikan takamies on harhauttanut KTP:n Roope Mäkelän.

31.12.2018 7:00

Urheilutoimittajat ovat niitä, jotka eivät itse ole ikinä menestyneet urheilussa. Onko se niin?

Kysyimme lähes sadalta tv-työtä tekevältä urheilutoimittajalta, millainen on heidän oma kilpaurheilutaustansa. Vastausprosentti oli noin 50. Tässä on poimintoja annista.

Koripalloilijoita

Ylen Antti-Jussi Sipilä pelasi vuosituhannen vaihteessa koripalloa kuusi kautta liigatasolla. 188-senttinen takamies voitti Namika Lahdessa yhden SM-kullan, -hopean ja -pronssin. Myös Ylen Inka Heneliukselta löytyy koripallotaustaa Suomen 1. divisioonasta sekä Saksan 2. Regional-liigasta.

Ringetteä

Ylen Anu Karttunen pelasi ringetteä SM-tasolla vuosina 1991–1997 Espoon Kiekkoseuran riveissä.

Kaksi salibandynliigassa pelannutta

Telian jääkiekkoselostajista Tuomo Reponen pelasi salibandyliigaa kolme ja Jani Alkio kuusi kautta. Maalivahti Alkio juhli HIFK:n riveissä Suomen mestaruutta vuonna 2000.

Useita jalkapalloilijoita

C Moren jalkapalloselostaja Tero Karhu pelasi Veikkausliigassa 119 ottelua vuosina 2000–2007. FC Jokereita, MyPaa ja FC KooTeePeetä edustanut Karhu voitti urallaan sekä Suomen mestaruuden että Suomen cupin. Karhu on pelannut 19 juniorimaaottelua ja edustanut Suomea myös 11 futsal-maaottelussa.

Muista jalkapalloselostajista Kim Kallström on pelannut Viikingeissä Ykköstä ja Mikko Innanen oli 1980- ja 1990-luvun taitteessa squashissa Suomen ranking-listalla parhaimmillaan sijalla 30.

Jääkiekko on tuttua

Viasatin NHL-selostaja Antti Mäkinen voitti Tapparan puolustajana C- ja B-junioreissa Suomen mestaruudet sekä A-junioreissa SM-pronssia.

Viasatin Iiro Harjula juhli jääkiekon A-nuorten Suomen mestaruutta vuonna 2007 Pelicansin riveissä.

Yleisurheilijoitakin löytyy

Yleisurheilussa aikuisten SM-mitaleille ovat viestijuoksuissa yltäneet 1980-luvulla MTV:n Mika Saukkonen (Kouvolan Urheilijat) ja 2000-luvulla Telian jääkiekkolähetysten studiojuontaja Hanna-Riikka Kaski (Oulun Pyrintö). 12-vuotiaana Saukkonen juoksi ikäluokan 1000 metrin Suomen ennätyksen (2.56,3).

Yksi kartanlukija

C Moren formulastudioiden isännällä Tomi Tuomisella on laaja kokemus rallin MM-sarjasta Toni Gardemeisterin ja Juho Hännisen kartanlukijana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos