Uudenvuoden päivänä myrskyää ja lunta tulee jopa 20 senttiä – eniten Kaakkois-Suomeen, pohjoisin osa maasta voi jäädä vähälle lumen tulolle - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Uudenvuoden päivänä myrskyää ja lunta tulee jopa 20 senttiä – eniten Kaakkois-Suomeen, pohjoisin osa maasta voi jäädä vähälle lumen tulolle

Lunta tupruttaa uudenvuoden päivänä lähes koko maassa, 10–20 senttiä Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan. Tuuli on kovaa

27.12.2018 21:35

Uudenvuoden päivänä on syytä varautua siihen, että suurimmassa osassa maata myrskyää ja lunta tupruttaa runsaasti.

–Eniten, jopa 20 senttiä, näyttäisi nykyisen ennusteen mukaan satavan Kaakkois-Suomessa, mutta lunta sataa koko maassa aina Oulun korkeudelle asti. Lappiin asti sadealue ei näillä näkymin ulotu, sanoo päivystävä meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta.

Keski-Norjassa oleva voimakas matalapaine on roikkunut sääennustajien kartoissa jo pari päivää. Se on tulossa Suomen ylle läntisimpään osaan maata jo uudenvuoden aattoiltana ja leviää uudenvuoden päivänä lähes koko maahan.

–Lännessä sade voi olla räntää, mutta muualla maassa sade on lunta. Sitä tulee laajalla alueella yli 10 senttiä. Tuuli on voimakasta. Lumisateen jälkeen sää kylmenee, kuvaa Mustala ennustetta.

Perjantaina Etelä-Suomessa jalkakäytävät liukkaita

Huomenna perjantaina saa eteläisimmässä Suomessa varautua liukkaisiin jalkakäytäviin. Ilmatieteen laitos antoi varoituksen huonosta jalankulkusäästä neljään Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntaan.

–Näissä maakunnissa kadut voivat olla liukkaita tihkusateen ja nollan tienoilla olevan lämpötilan vuoksi. Kaduille voi muodostua petollinen jääkuori, sanoo Mustala.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut